Șoferii vitezomani, cel mai des sancționați pe șoselele din județ! Peste 1.600 de permise suspendate

Controalele și acțiunile desfășurate de polițiștii rutieri botoșăneni pe șoselele din județ, în primele 9 luni ale acestui an, au lăsat sute de șoferi fără permis de conducere, dar nu au scăpat de sancțiuni nici pietonii sau bicicliștii.

Șoferii vitezomani, cel mai des sancționați pe șoselele din județ! Peste 1.600 de permise suspendate
În  vederea prevenirii  si combaterii principalelor cauze frecvent generatoare de accidente de circulaţie, cât şi pentru îmbunătăţirea stării de  ordine şi disciplină în trafic, la nivelul întregului judeţ, poliţiştii rutieri au executat 215 actiuni, din care 14 împreună cu alte formațiuni de poliţie sau în colaborare cu alte instituții ori reprezentanţi ai societății civile. 
 
În urma măsurilor specifice dispuse au fost constatate 226 de infracţiuni privind circulația pe drumurile publice. Au fost aplicate peste 24.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind reţinute totodată în vederea suspendării 1627 de permise de conducere şi retrase 531 certificate de înmatriculare.
 
Nerespectarea regimului legal de viteză și abaterile comise de pietoni şi biciclişti sunt principalele fapte de natură contravențională constatate. Acestea au fost totodată și principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, în perioada supusă analizei, pe raza judeţului Botoşani înregistrându-se 382 de astfel de evenimente, soldate cu decesul a 18 persoane, în scădere cu 3 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.
 
"Pentru prevenirea accidentelor rutiere au fost intensificate controalele rutiere pe sectoarele de drum cu risc criminogen, fiind folosite atât efectivele de profil, cât şi lucrătorii nominalizaţi din cadrul posturilor de poliţie comunale. Totodată, au fost organizate acţiuni preventive pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, soldate cu consecinţe grave, în special depăşirea regimului legal de viteză, consumul de alcool şi indisciplina  pietonală", a precizat cms. șef Viorel Șerbănoiu, împuternicit inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1197

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1349

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...

Oprirea interzisă pe o porţiune de pe o stradă din municipiul Botoşani

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1164

Membrii Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani au decis, în cadrul şedinţei de marţi, montarea unui indicator cu Oprirea interzisă pe o porţiune din ...