Șofer din județ împușcat de polițiști, după ce a încercat să acroșeze un agent. IPJ a demarat o anchetă privind acțiunea echipajului

Șofer din județ împușcat de polițiști, după ce a încercat să acroșeze un agent. IPJ a demarat o anchetă privind acțiunea echipajului

Un tânăr de 24 de ani, din localitatea Roma, din județul Botoșani, a fost împușcat de către polițiști, după o urmărire în trafic și încercarea acestuia de a acroșa cu mașina un polițist, informează marți Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Evenimentul s-a produs marți dimineață, în jurul orei 8:00. Potrivit anchetatorilor, un echipaj de politie din cadrul Secției de Politie Rurala nr. 1 din Botoșani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 296 pe raza comunei Roma, au efectuat semnal regulamentar de oprire în trafic a autoturismului condus de către tânăr.

„Întrucât acesta nu a oprit la semnal, continuându-și deplasarea și încercând sa acroșeze unul dintre politiști, s-a executat un foc de armă în direcția autoturismului, după ce vehiculul a trecut de echipajul de poliție”, a precizat Simona Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

După o serie de acțiuni de urmărire, conducătorul auto a fost depistat, deplasându-se pedestru în extravilanul localității. La vederea polițiștilor, acesta a fugit. A fost somat în repetate rânduri să se oprească, însă nu s-a conformat.

„În aceste împrejurări, polițiștii au folosit din nou armamentul din dotare, de această dată executând mai multe focuri de avertisment, în plan vertical și ulterior înspre persoana urmărită, aceasta fiind rănita la nivelul unui membru inferior. Până la sosirea echipajului de ambulantă, polițiștii au acordat primul ajutor persoanei rănite”, a mai spus Simona Pușcașu.

Potrivit acesteia, în cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitatea a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

De asemenea, au fost dispuse verificări cu privire la modul de intervenție a polițiștilor”, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta