Interventie extrem de delicata. O femeie din Botosani a primit inima unei femei cu opt ani mai tanara

Interventie extrem de delicata. O femeie din Botosani a primit inima unei femei cu opt ani mai tanara

O femeie de 45 de ani din Botosani are de acum o noua sansa la viata dupa ce a primit o alta inima. Interventia extrem de delicata a avut loc la 'Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures.
 
Cordul a fost prelevat de la o pacienta de 37 de ani, din Cluj, care a intrat in moarte cerebrala. Dupa o operatie care a durat aproape 5 ore, medicii sunt multumiti si spun ca femeia se simte bine.

Pacienta suferea de multa vreme de cardiomiopatie dilataliva si insuficienta cardiaca, iar in ultimele luni starea ei se agravase.

A fost trecuta pe lista de asteptare si a sperat pana in ultima clipa ca se va gasi organul salvator. Imediat ce a aflat ca exista un donator femeia a fost chemata sa faca o serie de analize si a avut norocul sa fie compatibila.

Femeia va mai ramane inca cel putin două saptamani sub supravegherea medicilor iar apoi va putea fi externata.

Este al patrulea transplant de inima care are loc in acest an la Institutul din Targu Mures.

Sursa: Stirile Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
720

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...