În urmă cu puțin timp: Bărbat în stare critică, după ce o mașină a trecut peste el. Update: A fost declarat decesul victimei

În urmă cu puțin timp: Bărbat în stare critică, după ce o mașină a trecut peste el. Update: A fost declarat decesul victimei

Un grav accident rutier s-a produs, miercuri seară, în localitatea Stăuceni, din județul Botoșani. Un bărbat din localitatea Unțeni, în vârstă de 34 de ani, a fost acroșat de un autoturism, în timp ce traversa strada.

Potrivit unor surse din anchetă, acesta nu s-a asigurat și s-a angajat în traversarea străzii, în apropiere de o curbă, la ieșirea dinspre Botoșani. Un conducător auto, în vârstă de 25 de ani, se deplasa pe sensul de mers dinspre spre Botoșani spre Stăuceni, însă l-a observat târziu pe bărbat, din cauza ceții dense, și nu a avut timp de frânare suficient pentru a evita impactul. Mașina a trecut, efectiv, peste corp, victima pierzându-și cunoștința.

Bărbatul rănit a fost preluat de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, direcționat la fața locului în urma unui apel la 112, efectuat de către șofer, în jurul orei 20:20. Acesta a suferit fracturi și un traumatism cranian acut, fiind resuscitat în ambulanță. Conform acelorași surse, tânărul obișnuia să hoinărească pe străzi, fiind cunoscut pentru afecțiunile psihice cu care a fost diagnosticat, consătenii strigându-l Tache.

Polițiștii sosiți la locul accidentului l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, care va fi soluționat procedural.

Update: A fost declarat decesul bărbatului, în jurul orei 21:15. Polițiștii vor schimba încadrarea juridică a dosarului, cercetările continuând sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.