El este Yuri, zidarul român bătut de 7 persoane pentru că le-a cerut să nu arunce deșeuri într-un parc din Italia

Un frumos gest de responsabilitate civică l-a costat scump pe un român în vârstă de 42 de ani, care lucrează ca zidar la Roma. 

El este Yuri, zidarul român bătut de 7 persoane pentru că le-a cerut să nu arunce deșeuri într-un parc din Italia

Conaționalul nostru a surprins un grup de 7 persoane care descărcau deșeuri menajere într-un parc natural din Fiumara di Fiumicino, în apropierea capitalei italiene. Bărbatul român le-a atras atenția reproșându-le lipsa de educație civică, iar cei șapte s-au năpustit asupra lui cu pumnii și picioarele, relatează binecunoscuta publicație romană Il Messaggero.

„A fost groaznic, ei erau cel puțin șapte”, a mărturisit Yuri, cum îl numesc italienii pe românul nostru. A fost salvat din mâinile bătăușilor de un bărbat italian din cartier, prieten de-al său, care lucrează ca pompier și care trecea întâmplător pe acolo.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 20 octombrie, pe la ora 18:00. Două mașini, pline cu saci de gunoi, s-au oprit pe strada din imediata vecinătate a parcului din via Scagliosi, zona verde din Fiumara di Fiumicino, la gura de vărsare a râului Tibru în mare. În momentul în care descărcau gunoiul cu intenția de a abandona sacii urât mirositori, au fost surprinși de Yuri, un român care de mai mulți ani locuiește în zona respectivă împreună cu soția și fiii săi. Yuri, împreună cu ceilalți locuitori din cartier, cosește iarba și curăță în permanență parcul, astfel încât copiii să se poată juca în curățenie și siguranță. „Dar ce faceți? Acesta este un parc, noi ne străduim să îl păstrăm curat, de ce aruncați aici deșeurile? Nu se lasă gunoiul așa, pe unde se nimerește, mergeți și-l aruncați în locurile special amenajate”, le-a spus Yuri, pregătind telefonul pentru a-i fotografia pe delincvenți și mașinile lor.

Dar cuvintele și gestul său au declanșat furia grupului celor șapte, toți bărbați. Yuri a început să fie lovit violent cu pumnii și picioarele până când a căzut la pământ, iar agresorii i-au distrus și telefonul mobil.

Remo Steffaneli, pompier și președinte al echipei din Fiumicino a Protecției Civile, a văzut ce se întâmpla și a intervenit imediat salvându-l pe Yuri din mâinile celor șapte agresori: „L-am văzut de la distanță” – spune Remo Stefanelli – „i-am sărit imediat în ajutor, era plin tot de sânge. Când m-au văzut venind cu furgonul și cu luminile intermitente aprinse, atacatorii au fugit. Am încercat repede să-l ajut pe Yuri, îl cunosc bine, e pe cale să se alăture asociației noastre și știu cât de mult îi pasă de parcul ăsta.” O ambulanță a transportat bărbatul român la spitalul Grassi din Ostia, unde a primit îngrijiri medicale și un prognostic de vindecare de 13 zile. „Yuri se simte mai bine acum” – povestește Steffaneli – „am fost ieri (duminică, n.r.) să îl văd și nu face altceva decât să îmi mulțumească.”

Tot duminică după-amiază în parc a avut loc o adunare a locuitorilor unde s-a vorbit despre deteriorarea zonei verzi înconjurătoare și alte probleme cu care se confruntă comunitatea din cartier.

Poliția anchetează cazul românului lovit, în urma vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă se speră ca autorii agresiunii de sâmbătă să fie identificați.

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Claudia Chiraș, actriță: "Spun cu mâna pe inimă că iubesc România"

Luni, 12 Noiembrie 2018
883

Drum. Claudia Chiraș, actriță. De unde vine Claudia și unde vrea ea să se îndrepte? Să privim un pic în urmă către devenirea sa. Cum s-a format acrița de astăzi?Vin din Boto...

Darren Cahill, despre Simona Halep: "Persoana care este în afara terenului de tenis este mult mai bună decât orice rezultat a reuşit"

Duminică, 11 Noiembrie 2018
624

Simona Halep şi Darren Cahill nu vor mai colabora începând cu 2019. Australianul a invocat motive familiale, care au dus, în cele din urmă, la încetarea parteneriatului care ...

România: O fată de 13 ani s-a aruncat de la etajul 2, după ce s-a certat cu părinții din cauza telefonului mobil

Vineri, 9 Noiembrie 2018
1105

O fată de 13 ani s-a aruncat de la etajul doi al unui bloc după o ceartă cu părinţii în legătură cu folosirea telefonului mobil, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţe...