Cum se mai face contrabandă în județul Botoșani: cu calul! FOTO

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei cu produse din tutun, 3.000 de pachete cu ţigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România. În cadrul acțiunii, a fost reţinut un tânăr, cetățean român care a încercat să introducă ilegal ţigaretele în România cu ajutorul unui cal.

Cum se mai face contrabandă în județul Botoșani: cu calul! FOTO

În data de 01 noiembrie a.c., acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun.

Astfel, în jurul orei 08.10, lucrătorii Poliției de Frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, un bărbat care se deplasa dinspre graniţă, spre interiorul țării, călare pe un cal pe care erau încărcate două colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la reținerea bărbatului, identificat ca fiind cetățeanul român Daniel P., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza județului Botoşani. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că ţigaretele de contrabandă fuseseră ambalate astfel încât să poată fi încărcate şi transportate cu uşuriţă pe cal.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 de pachete cu țigări, marca Ashima, în valoare totală de 34.200 lei.

"Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Față de Daniel P. a fost emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore.", a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani. 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
48

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
441

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
157

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...