PROTEST: Botoșănenii s-au mobilizat și au ieșit în stradă! FOTO, VIDEO
UPDATE!

Mai bine de o mie de persoane s-au adunat, miercuri seara, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani în ceea ce ar trebui să fie a doua seară de proteste împotriva ordonanțelor date pe șest de Guvernul PSD-ALDE, privind grațierea și modificarea codurilor penale. 

 

PROTEST: Botoșănenii s-au mobilizat și au ieșit în stradă! FOTO, VIDEO

Cei mai mulți intervievați speră că vor fi mai mulți botoșănenii care vor ieși în stradă să protesteze.

Printre protestatari se regăsesc mulți politicieni de la nivel local, din partea partidelor de opoziție, care dau semne că vor să confiște acțiunea de protest. 

"Sunt furios. Nu mai pot. Nu mai suport. Se cred un fel de Mafalda, se cred atotputernici, ei cred că dacă au câștigat alegerile pot face chiar orice. Eu umblu mult pe teren și am ocazia să stau de vorbă cu mulți oameni și am ajuns la concluzia că suntem împărțiti în două Românii, a celor care au ieșit la vot și au votat cu PSD-ul pentru 10 lei în plus la pensie sau la salariu și cei care au ieșit la vot în număr prea mic și cei care au stat acasă de scârbă și care acum se văd nevoiți să suporte deciziile altora. Eu zic să fure dar nu chiar în halul ăsta", a spus unul dintre botoșănenii prezenți, miercuri seară, în Piața Revoluției.

"Nu am venit să strig împotriva unui partid, nu vreau să dau jos nici Guvernul, am venit doar să îmi exprim revolta față de o ordonanță dată mișelește peste noapte care a strica tot ce s-a construit în ultimii ani", a spus un alt protestatar.

Oamenii au venit cu pancarte pe care au scris diverse mesaje la adresa guvernanților, cerând alegeri anticipate.  "În democrație hoții stau în pușcărie", "Abrogați ordonanța", "Dragne-ar fi de o democrație", "Ministrul justiției: altă întrebare", sunt doar câteva mesaje.

În Piața Revoluției sunt prezente și forțele de ordine. O tânără a cumpărat fluiere pe care le împarte celor prezenți.

Protestatarii au obținut autorizație de a ieși în stradă până pe data de 14 februarie.

Ample proteste au loc în întreaga țară, zeci de mii de români ieșind în stradă pentru a-și striga nemulțumirea vizavi de deciziile Guvernului de a-i scăpa  pe unii de pușcărie.

Mai mulți botoșăneni au plecat în Capitală pentru a protesta în fața Guvernului. 

Puteți urmări protestul din Piața Revoluției în direct, pe Facebook, pe pagina Stiri.botosani.ro.

UPDATE ora 18.50

Sutele de protestatari au pornit într-un marș pe străzile orașului și strigă: "Jos PSD-ul", "Tinerii mor de foame, Dragnea apără penalii", "Jos corupția", "La închisoare, nu la guvernare", "Hoții", "Ieșiți din casă dacă vă pasă", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roșie", "Nu vă fie frică, România se ridică", "Dragnea nu uita, așteptăm și cartea ta".

Oamenii se vor deplasa pe traseul Cuza Vodă-Calea Națională-Sucevei-Bulevardul M. Eminescu-Pietonalul Unirii-Piața Revoluției.

Protestatarii sunt însoțiți de echipaje de poliție și jandarmi.

Când au ajuns în fața Inspectoratului de Poliție Județean protestatarii au strigat "Dragnea nu uita aici este casa ta" și "Jos corupția".

UPDATE ora 20.00

Protestatarii au ajuns în Piața Revoluției unde continuă să scandeze împotriva Guvernului și a liderului PSD, Liviu Dragnea.









 







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a fost rănit, după ce a fost implicat într-un accident rutier!

astăzi, 10:45
55

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 01.20, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe str. Oborului, din comuna suceveană Șcheia, un tânăr de...

Prins în flagrant: Tocmai fura un telefon în valoare de 800 de lei, în Piața Centrală din Botoșani!

astăzi, 10:12
139

Piețele au devenit locurile preferate de hoți, aceștia profitând de neatenția victimelor pentru a le sustrage banii sau telefoanele mobile. De această dată, însă, afacerea tân...

Uvertura Mall Botoșani, clarificări în urma anunţurilor de vânzare publicate în media!

astăzi, 10:06
143

Ca  urmare a anunţurilor de vânzare publicate în media cu referire la vânzarea Centrului Comercial Uvertura Mall din Botoșani la licitația anunţată pentru data de 27 noiemb...