Scandalul continuă la Școala din Sulița. "Se va cere demiterea directorului"

Scandalul continuă la Școala din Sulița. "Se va cere demiterea directorului"

Situația rămâne în continuare tensionată la Școala Gimnazială din Sulița, acolo unde directorul numit de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean este contestat de o parte dintre profesori, dar și de primarul din comună.

Consiliul de Administrație al unității de învățământ s-a întrunit luni, dar întrucât au lipsit mai multe persoane a fost convocată o nouă ședință pentru miercuri.

"S-a întrunit Consiliul de Administrație, dar nu a fost majoritate. Pentru miercuri va fi convocată o nouă ședință și se va cere demiterea directorului. Nu pui politic pe cineva care nu are treabă", a declarat Costinel Ciubotaru, primarul comunei Sulița.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că detașarea noului director s-a făcut cu respectarea metodologiei.

"Știm care este problema la Sulița. Acolo a fost numit prin detașare un director nou, detașarea o face Inspectoratul Școlar Județean, cu avizul Consiliului de Administrație al Inspectoratului. Prin urmare, lucrurile sunt lămurite la Sulița. Nu este nici obligația și nici datoria celor din școală să se consulte cu primăria. Dacă ar fi fost obligatorii aceste consultări în mod sigur ar fi participat și domnul primar la ele. Doamna Lăbușcă (n.red. fostul director al Școlii Gimnaziale Sulița) nu s-a înscris la concurs, nu i-au permis condițiile de concurs să se înscrie, dumneaei nu a putut rămâne pe funcție, potrivit metodologiei. Neexistând o altă propunere de la Școala Sulița a Consiliului profesoral pentru numirea unui director, Inspectoratul Școlar a făcut o detașare cu avizul Consiliului de Administrație", a precizat prof. Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean. 

 

 

Spune-ne opinia ta