Rezultatele Concursului Interjudeţean de Matematică "Dimitrie Pompeiu", ediţia 2019!

Rezultatele Concursului Interjudeţean de Matematică "Dimitrie Pompeiu", ediţia 2019!

În aceste zile - 11 și 12 mai 2019 - se desfășoară la Botoșani cea de-a XIX-a ediție a Concursului Național de Matematică "Dimitrie Pompeiu", adresat elevilor din clasele III-XI. MARELE PREMIU al competiției a fost obținut de Stoleriu Radu Ionuţ, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național "Emil Racoviţă" din Iași.

În competiție au intrat aproximativ 700 de elevi din 15 județe ale țării și din Republica Moldova. Președintele concursului este prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, prof. Artur Bălăucă fiind președinte de onoare.

REZULTATELE OBTINUTE:

Clasa a III-a;
Clasa a IV-a;
Clasa a V-a;
Clasa a VI-a;
Clasa a VII-a;
Clasa a VIII-a;
Clasa a IX-a;
Clasa a X-a;
Clasa a XI-a;

Festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul Interjudețean de Matematică ,,Dimitrie Pompeiu” va avea loc duminică, 12 mai, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Colegiului Naţional "A.T. Laurian”.

Competiția este oganizată de Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România, având ca parteneri: Consiliul Judeţean Botoșani, Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional "A.T. Laurian” și Școala Gimnazială nr. 17 din Botoșani. 

Președintele concursului este prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, iar președintele de onoare este prof. Artur Bălăucă. De asemenea, invitat de onoare este prof. univ. dr. Doru Ștefănescu, președintele Societăţii de Matematică din Sud-Estul Europei (MASSEE).

Citeste si Concursul "Dimitrie Pompeiu", Botoșani 2019: Matematică și matematicieni, emoții, evocări, umor! FOTO​
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festival folcloric, în parcul "Eminescu" din Botoșani

astăzi, 16:42
262

Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular "Vasile Alecsandri" a ajuns la cea de a XIV ediție. Evenimentul se va desfășura în zilele de 2 și 3 ale ...

VIDEO: Rutiera din Botoșani a făcut primele probe cu Drug Test, aparatul care detectează orice tip de stupefiante

astăzi, 14:18
1082

Vineri seară, doi dintre agenții de la Rutiera din Botoșani au făcut primele demonstrații ale performanței noii dotări din echipament: aparatul Drug Test, un instrument prin care se p...

Bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică, obținut de micul Dexter din Botoșani

astăzi, 11:51
1005

O performanţă ce face cinste părinţilor Dana şi Gabriel Cardaş, Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, profesorului său de matematică, Liliana Tomiţă, Botoşanilor şi Românie...