Rezultatele Concursului Interjudeţean de Matematică "Dimitrie Pompeiu", ediţia 2019!

Rezultatele Concursului Interjudeţean de Matematică "Dimitrie Pompeiu", ediţia 2019!

În aceste zile - 11 și 12 mai 2019 - se desfășoară la Botoșani cea de-a XIX-a ediție a Concursului Național de Matematică "Dimitrie Pompeiu", adresat elevilor din clasele III-XI. MARELE PREMIU al competiției a fost obținut de Stoleriu Radu Ionuţ, elev în clasa a VI-a la Colegiul Național "Emil Racoviţă" din Iași.

În competiție au intrat aproximativ 700 de elevi din 15 județe ale țării și din Republica Moldova. Președintele concursului este prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, prof. Artur Bălăucă fiind președinte de onoare.

REZULTATELE OBTINUTE:

Clasa a III-a;
Clasa a IV-a;
Clasa a V-a;
Clasa a VI-a;
Clasa a VII-a;
Clasa a VIII-a;
Clasa a IX-a;
Clasa a X-a;
Clasa a XI-a;

Festivitatea de premiere a elevilor participanți la Concursul Interjudețean de Matematică ,,Dimitrie Pompeiu” va avea loc duminică, 12 mai, începând cu ora 10:00, în Aula Magna a Colegiului Naţional "A.T. Laurian”.

Competiția este oganizată de Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România, având ca parteneri: Consiliul Judeţean Botoșani, Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional "A.T. Laurian” și Școala Gimnazială nr. 17 din Botoșani. 

Președintele concursului este prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România, iar președintele de onoare este prof. Artur Bălăucă. De asemenea, invitat de onoare este prof. univ. dr. Doru Ștefănescu, președintele Societăţii de Matematică din Sud-Estul Europei (MASSEE).

Citeste si Concursul "Dimitrie Pompeiu", Botoșani 2019: Matematică și matematicieni, emoții, evocări, umor! FOTO​
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Neurochirurgul Ştefan Florian: Uitatul la televizor nu este atât de util pentru dezvoltarea şi menţinerea funcţiilor cerebrale, pe cât este cititul!

astăzi, 10:01
20

Ştefan Florian este un apreciat neurochirurg român care operează zilnic cu creierul, şi la propriu, şi la figurat. Ştefan Florian vorbeşte despre presiunea pe care o simte în fiecare...

ALERTĂ: Femeie căutată de pompieri, sătenii se tem de ce e mai rău! FOTO

astăzi, 09:03
3943

Sâmbătă seara, pompierii și voluntarii din localitatea Bâznoasa, comuna Lunca, județul Botoșani, au plecat în misiune de căutare a unei femei în vârstă de 69 ...

Memoria zilei: Constantin Lupu ar fi împlinit astăzi 68 de ani! VIDEO

astăzi, 08:33
71

Încă din timpul vieții, Constantin Lupu devenise îl însuși un tezaur al folclorului autentic, tocmai prin imensa informație acumulată în zeci de ani de muncă. L...