Primele concluzii ale specialiștilor de la Protecția Copilului în cazul elevei de la Viișoara, care ar fi fost agresată de învățător!

Acuzațiile lansate de mama unei copile în vârstă de 9 ani, care susține că fiica sa a fost agresată fizic de învățător, i-au dus, în cursul zilei de joi, pe reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului la Viișoara.

Primele concluzii ale specialiștilor de la Protecția Copilului în cazul elevei de la Viișoara, care ar fi fost agresată de învățător!

O echipă de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Protecţia Copilului a mers la Viişoara, iar psihologul şi asistentul social, aceiaşi care s-au ocupat de caz şi în primăvară, au discutat cu mama şi cu fetiţa. 

„Copilul nu prezintă simptome de stres post-traumatic, la prima evaluare nu este marcată de un abuz fizic, nu putem spune că avem dovezi în privinţa acestui abuz fizic. Însă starea tensionată dintre adulţi duce şi la un abuz emoţional asupra copilului în cadrul şcolii, dată de atitudinea, comportamentul non-verbal al cadrului didactic precum şi de problemele nerezolvate între adulţi, care se răsfrâng asupra copilului. Copilul aude discuţii, supărări şi frustrări ale părinţilor, înţeleg că şi tatăl copilului, la rândul lui, a fost bătut de către acest cadru didactic. E nevoie de mult tact, diplomaţie şi înţelegere din partea adulţilor pentru a se depăşi acest moment. Dacă nu, copilul va rămâne în acea atmosferă din clasă”, spune Felicia Mihai, coordonatorul Complexului.

Pentru acest copil, specialiştii apreciază că ar fi bine să fie transferat la o altă clasă, la o altă învăţătoare.

„Apreciem faptul că domnul primar a anunţat că se va implica personal în această problemă, pentru că deja nu mai este problema unei singure clase, a unui singur copil, ci problema unei întregi comunităţi. Este foarte important ca domnul primar să convoace Consiliul Consultativ şi să se găsească soluţii pe plan local”, adaugă Felicia Mihai.

Copilului i s-a recomandat consiliere psihologică, iar cum familia nu se poate deplasa la Botoşani, s-a găsit soluţia ca fetiţa să fie consiliată de psihologul şcolii, urmând ca la întoarcerea tatălui fetiţei din străinătate, să aibă loc o nouă întâlnire la sediul Complexului.

„În primăvară, noi am transmis şi domnului învăţător o analiză în privinţa a ceea ce s-a întâmplat şi l-am invitat la sediu să discutăm despre această problemă, dar nu ni s-a mai răspuns, domnul învăţător nu ne-a contactat”, spune coordonatorul Complexului de Servicii Comunitare pentru Protecţia Copilului, din cadrul DGASPC Botoşani.

Și conducerea Școlii Viișoara a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cazul, urmând ca în cursul săptămânii viitoare raportul să ajungă și pe masa celor de la Inspectoratul Școlar Județean.

Citește mai multe despre acest caz: Educaţie cu palma! Învăţător de la o şcoală din judeţul Botoşani, acuzat că a lovit o elevă!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pirat auto prins de poliţişti, iertat de judecători pe motiv că scopul legii nu este aplicarea sancţiunilor pecuniare

astăzi, 14:07
26

C.R. a fost oprit de poliţişti, în luna aprilie a anului trecut, în timp ce transporta persoane fără a deţine o autorizaţie. Acesta era cunoscut de oamenii legii, în condiţiil...

Scuza unui hoţ care acţiona lângă Piaţa Centrală: Depresia de care suferă e de vină!

astăzi, 13:48
95

O tânără de 17 ani, din comuna Dobârceni, a fost cât pe ce să rămână fără telefonul mobil pe care îl avea supra sa, dar l-a observat la timp pe cel care, în ...

Fără Dumnezeu: Prins de jandarmi cu cădelniţa sub geacă!

astăzi, 13:41
80

Primul a fost umflătura de sub geacă, pe care încerca să o ascundă vederii oamenilor legii, iar cel de-al doilea motiv a fost comportamentul ezitant al acestuia în momentul observ...