Pas cu pas spre civilizație. Tehnica Walking Rope împarte România în două tabere

Pas cu pas spre civilizație. Tehnica Walking Rope împarte România în două tabere

De la începutul anului școlar, mediul virtual este bombardat în fiecare zi cu imagini “greu de suportat”, chiar “halucinante” pentru unii cetățeni.

Mult controversata imagine, care prezenta un grup de elevi trași de o sfoară, a stârnit o adevărată revoltă în rândul unor părinți și nu numai, care considerau această tehnică cu adevărat barbară, umilitoare, fără a înțelege de fapt rolul ei.

Considerată de mulți o exagerare, tehnica Walking Rope, pentru că așa se numește, se folosește în străinătate de zeci de ani, cu scopul de a oferi siguranță copiilor. În felul acesta, micuții păstrează o distanță sigură între ei, fără să se accidenteze iar dascălul poate gestiona mai bine grupul de copii în zonele aglomerate.

În România tehnica Walking Rope a fost de curând împrumutată de cadrele didactice dar utilizarea ei este deocamdată contestată de unii.

“Dezolant, cumplit. Ridicați capul , buburuzelor! Nu vă fie frică”, este doar unul dintre miile de comentarii postate pe rețelele de socializare, cetățeanul fiind impresionat de “modul barbar” în care erau coordonați elevii.

Pe de altă parte însă, în tabăra adversă, susținătorii acestei idei nu sunt deloc deranjați și cred că este “un mare circ, un mare tam-tam pentru nimic”, după cum a comentat un internaut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Filarmonica Națională din Chișinău, devastată de incendiu. Nicolae Botgros: „Aș fi strigat de durere și revoltă, dar anii și experiența mea îmi spun că nu mai are nici un sens”

Vineri, 25 Septembrie 2020
972

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost invadată de un incendiu puternic. Tavanul sălii principale a cedat, iar flăcările au afectat o suprafață de peste 3...

Luna septembrie dedicată cunoașterii și combaterii maladiei Alzheimer

Vineri, 25 Septembrie 2020
287

Desfășurată pe parcursul lunii septembrie, campania mondială pentru cunoașterea și combaterea maladiei Alzheimer culminează cu marcarea, în data de 21, a Zilei mondiale pentru combaterea ...

Femeia de 80 de ani care se încălzea în timpul iernii cu coceni, are acum o locuință nouă

Vineri, 25 Septembrie 2020
3361

Bunica Eleonora Răuță, din comuna Hilișeu – Cloșca, județul Botoșani și-a văzut visul împlinit la cei 80 de ani pe care îi are, după o viață trăită în sărăcie ...