Ministrul Educației: „Dacă este necesar, voi fi prima care va solicita prelungirea acestei situații. MEN va prezenta în scurt timp variantele posibile”

Ministrul Educației: „Dacă este necesar, voi fi prima care va solicita prelungirea acestei situații. MEN va prezenta în scurt timp variantele posibile”

Probabil că decretul pentru suspedarea cursurilor se va prelungi, dacă acest lcuru va fi necesar, susține ministrul Educației, care a declarat la Digi24 că „voi fi prima care va cere prelungirea” și după Paște, „dacă e vorba despre sănătatea și siguranța copiilor”.

Oficialul a precizat că la acest moment scenariile la care ministerul lucrează sunt pentru toate situațiile, inclusiv pentru cei care au examenele de Evaluarea Națională, de Bacalaureat sau de licență, la facultate și că ministerul „va prezenta în foarte scurt timp” aceste variante.

„Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor voi fi prima care va solicita că aceasta situație să se prelungească pentru a nu-i pune și în niciun moment în pericol pe copiii și pe studenți”, a subliniat ministrul Educației.

Potrivit oficialului, MEN pregătește mai multe scenarii privind modul de desfășurare a anului școlar, respectiv universitar, în contextul eventualei prelungiri a stării de urgență.

În ceea ce privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională sau examenul de bacalaureat sau studenții care trebuie să susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației va prezenta în foarte scurt timp, după o analiza atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență. De asemenea, țin să precizez încă o dată, că toate scenariile pe care specialiștii din cadrul Ministerului le realizează vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali, atât reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatele, dar și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, iar decizia va fi luată de comun acord și vom comunica public, pentru că este o măsură pentru elevi și studenți”, a mai declarat Monica Anisie.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rezervările pentru piscina de la „Cornișa” se pot face și online

astăzi, 11:07
122

Din 18 iunie piscina exterioară de la Cornișa a fost redeschisă iar, ca urmare a noilor reguli privind siguranța vizitatorilor, conducerea Aquaprk-ului a recomandat celor care le trec pragul progr...

Botoșăneanul din fruntea ANPC, recomandări cu privire la achiziționarea produselor congelate

astăzi, 10:35
171

Botoșăneanul Eduardt Cozminschi, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), readuce în atenția consumatorilor o serie de recomandări cu privire la achizițio...

Dezinsecție urgentă a municipiului solicitată de către viceprimarului Cosmin Andrei

astăzi, 10:32
152

Ca urmare a sesizărilor primite din partea botoșănenilor, Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului Botoșani, solicită public primarului Cătălin Flutur să achiziționeze urgent servicii de dez...