Ministrul Educației: „Dacă este necesar, voi fi prima care va solicita prelungirea acestei situații. MEN va prezenta în scurt timp variantele posibile”

Ministrul Educației: „Dacă este necesar, voi fi prima care va solicita prelungirea acestei situații. MEN va prezenta în scurt timp variantele posibile”

Probabil că decretul pentru suspedarea cursurilor se va prelungi, dacă acest lcuru va fi necesar, susține ministrul Educației, care a declarat la Digi24 că „voi fi prima care va cere prelungirea” și după Paște, „dacă e vorba despre sănătatea și siguranța copiilor”.

Oficialul a precizat că la acest moment scenariile la care ministerul lucrează sunt pentru toate situațiile, inclusiv pentru cei care au examenele de Evaluarea Națională, de Bacalaureat sau de licență, la facultate și că ministerul „va prezenta în foarte scurt timp” aceste variante.

„Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor voi fi prima care va solicita că aceasta situație să se prelungească pentru a nu-i pune și în niciun moment în pericol pe copiii și pe studenți”, a subliniat ministrul Educației.

Potrivit oficialului, MEN pregătește mai multe scenarii privind modul de desfășurare a anului școlar, respectiv universitar, în contextul eventualei prelungiri a stării de urgență.

În ceea ce privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională sau examenul de bacalaureat sau studenții care trebuie să susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației va prezenta în foarte scurt timp, după o analiza atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență. De asemenea, țin să precizez încă o dată, că toate scenariile pe care specialiștii din cadrul Ministerului le realizează vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali, atât reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatele, dar și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, iar decizia va fi luată de comun acord și vom comunica public, pentru că este o măsură pentru elevi și studenți”, a mai declarat Monica Anisie.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
106

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
61

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
64

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...