Ministrul Educației: „Dacă este necesar, voi fi prima care va solicita prelungirea acestei situații. MEN va prezenta în scurt timp variantele posibile”

Ministrul Educației: „Dacă este necesar, voi fi prima care va solicita prelungirea acestei situații. MEN va prezenta în scurt timp variantele posibile”

Probabil că decretul pentru suspedarea cursurilor se va prelungi, dacă acest lcuru va fi necesar, susține ministrul Educației, care a declarat la Digi24 că „voi fi prima care va cere prelungirea” și după Paște, „dacă e vorba despre sănătatea și siguranța copiilor”.

Oficialul a precizat că la acest moment scenariile la care ministerul lucrează sunt pentru toate situațiile, inclusiv pentru cei care au examenele de Evaluarea Națională, de Bacalaureat sau de licență, la facultate și că ministerul „va prezenta în foarte scurt timp” aceste variante.

„Dacă este vorba despre siguranța și sănătatea copiilor voi fi prima care va solicita că aceasta situație să se prelungească pentru a nu-i pune și în niciun moment în pericol pe copiii și pe studenți”, a subliniat ministrul Educației.

Potrivit oficialului, MEN pregătește mai multe scenarii privind modul de desfășurare a anului școlar, respectiv universitar, în contextul eventualei prelungiri a stării de urgență.

În ceea ce privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională sau examenul de bacalaureat sau studenții care trebuie să susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației va prezenta în foarte scurt timp, după o analiza atentă și riguroasă, variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență. De asemenea, țin să precizez încă o dată, că toate scenariile pe care specialiștii din cadrul Ministerului le realizează vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali, atât reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatele, dar și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, iar decizia va fi luată de comun acord și vom comunica public, pentru că este o măsură pentru elevi și studenți”, a mai declarat Monica Anisie.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

65 de candidaţi s-au înscris pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Județean Mavromati ca să lupte cu Covid - 19

Miercuri, 8 Aprilie 2020
1992

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au scos la concurs 20 de posturi de asistenţi medicali debutanţi, cu postliceală, 20 de infirmieri şi cinci îngrijitori.Ceea ce a atras do...

Efectele nevăzute ale izolării. Violență domestică în creștere, dar mai puțin semnalată. „Cum să sun la ambulanță, când la spital sunt cazuri de coronavirus?”

Miercuri, 8 Aprilie 2020
778

Nu există niciun manual care să le spună guvernanților ce consecințe vor avea măsurile de carantină și izolare. Liniștea, străzile goale, viețile puse pe pauză amenință nu doar cu un val...

Dosarul medicului infectat cu Covid, care și-a sfidat colegii din Spitalul Județean, a fost preluat de Parchet

Miercuri, 8 Aprilie 2020
3614

Miercuri, 8 aprilie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a preluat dosarul penal privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la un m...