Ministerul Educaţiei a lansat licitaţia pentru manualele de clasa a VIII-a pentru următorul an şcolar

Ministerul Educaţiei a lansat licitaţia pentru manualele de clasa a VIII-a pentru următorul an şcolar

Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în calitate de autoritate contractantă, a lansat la finele acestei săptămâni procedurile de licitaţie în vederea asigurării manualelor şcolare pentru elevii claselor a VIII-a în anul şcolar 2020-2021.

Potrivit unui comunicat de presă al MEC, a fost anunţată şi licitaţia al cărei obiectiv îl constituie asigurarea manualelor şcolare pentru o serie de discipline (clasele I-VII), care nu au avut oferte eligibile în cadrul procedurii derulate în acest an.

„În total, este vizată achiziţia de manuale pentru 66 de titluri/discipline, inclusiv pentru elevii minorităţilor naţionale (58 de titluri pentru clasa a VIII-a şi 8 titluri pentru clasele I-VII). Numărul total de exemplare este de 3.739.522 (3.697.917 exemplare - clasa a VIII-a, respectiv 41.605 exemplare - clasele I-VII). Calendarul licitaţiei destinate achiziţiei de manuale pentru disciplinele prevăzute în planul-cadru aferent clasei a VIII-a prevede ca termen de încărcare a ofertelor în SEAP data de 3.02.2020, în timp ce pentru a doua licitaţie termenul-limită a fost fixat pentru data de 6.01.2020”, se arată în comunicat.

 Potrivit atribuţiilor stabilite de reglementările în vigoare, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare coordonează derularea mecanismelor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare pentru învăţământul preuniversitar, conform metodologiei de profil. În acest sens, CNEE cooptează evaluatori - cadre didactice şi specialişti externi (experţi cooptaţi). De asemenea, CNEE are şi misiunea de a forma experţi evaluatori de manuale şcolare, prin derularea de programe adecvate.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
117

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
700

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
239

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...