Marea Unire sărbătorită în Centrul de Tineret Botoșani - FOTO

Marea Unire sărbătorită în Centrul de Tineret Botoșani - FOTO

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani a sărbătorit Centenarul Marii Uniri împreună cu cei mai buni voluntari ai asociațiilor de tineret în cadrul proiectului "Voluntar în centenar", ce s-a desfășurat vineri, 30 noiembrie la Centrul de Tineret Botoșani. 

Activitățile, ce au demarat cu un cântec patriotic susținut de Loredana Călin, au continuat cu prezentarea Zilei Naționale a Românilor în lumina obiectelor clasate în Patrimoniul Cultural Național Mobil, cu antrenarea tinerilor în găsirea unor soluții pentru o Românie mai unită.

Dintre ideile tinerilor menționăm acțiuni educative menite să dezvolte spriritul civic, creșterea încrederii în forțele proprii și dorința de a ajuta semenii, cultivarea respectului, a muncii în echipă, combaterea discriminării și a tendințelor individualiste.

Discuțiile s-au axat în principal pe ideea că sistemul educațional, în ansamblul lui, are un rol esențial în formarea unei națiuni de care, peste 100 de ani să fie mândri românii. La finalul activității tinerii s-au prins în Hora Unirii, caracterizată de Mihai Eminescu drept “cea mai frumoasă horă a neamului românesc”. (Comunicat de presa)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Silegeanu lansează o provocare pentru botoșăneni: “Ce îți dorești de la viitorul tău Primar?”

astăzi, 17:15
3485

Sunt politician tânăr, însă experiența  în afaceri de peste 15 ani m-a învățat să am o viziune legată de strategie, iar o strategie pe termen me...

Mesaj emoționant transmis absolvenților laurieni de conducerea Colegiului: „Veți pleca fără prea multe fotografii de final de an, dar noi credem că nu plecați fără nimic”

astăzi, 15:41
1736

După săptămâni întregi de studiu online, elevii claselor a XII a au încheiat vineri, 29 mai, un nou capitol din viața lor, îndreptându-și pașii, ușor dar sigur, sp...

Încă 11 botoșăneni vindecați de coronavirus. Numărul celor autoizolați crește

astăzi, 15:23
419

Până sâmbătă, 30 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 750 de persoane au fost testate pozitiv cu C...