Laurienii aşteaptă votul tău pentru o educaţie modernă, aplicată şi branşată la realitate

Laurienii aşteaptă votul tău pentru o educaţie modernă, aplicată şi branşată la realitate

Două laboratoare şi o întreagă strategie de învăţare pe baza celor mai moderne metode ar putea prinde contur la Colegiul Naţional "A.T.Laurian" din Botoşani, dacă proiectul depus de reprezentanţii unităţii de învăţământ pe platforma "Ţara lui Andrei" va fi declarat câştigător în cadrul competiţiei deschise pe 2 noiembrie. Timp de aproape două săptămâni propunerile educaţionale din întreaga ţară îşi vor aştepta voturile, susţinătorii putând astfel să garanteze 20% din punctajul final al proiectelor. 

Propunearea laurienilor, intitulată „Științele - De La Teorie La Experimentare Și Motivare În Laurian” a fost depusă de directorul Mihaela Prăjinariu şi vizează realizarea şi dotarea a două laboratoare, unul virtual şi un altul experimental, împreună cu o abordare integratoare a predării şi învăţării științelor, matematicii și tehnologiei, cu accent pe aplicabilitatea acestora în viața reală. 

“Ne dorim ca prin acest proiect să inovăm procesul educațional printr-o abordare STEM multi-disciplinară și integrată a învățării știintei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Profesorii vor coordona elevii în procesul de învățare prin experimentare și vor urmări creșterea gradului de aplicabilitate a conceptelor științifice în rezolvarea problemelor din viața reală.”, se explică în materialul de prezentare a proiectului. 

Dotările vor viza un laborator teoretic, virtual, cu echipamente şi software-uri interactive, pentru realizarea lecțiilor virtuale online, dar şi un laborator experimental cu echipamente şi utilităţi necesare pentru experimente în chimie şi fizică. Achiziţiile ar putea include calculatoare, tablă interactivă, vizualizator documente, kituri experimentale pentru fizică, fenomene termice, electricitate și magnetism, dar şi un kit pentru chimie organică și anorganică. Profesorii vor crea activități de învățare bazate pe explorare, investigare și anchetă, temele de proiecte abordând probleme din viața reală precum schimbarea climei, energii alternative, alimentație sănătoasă, modelarea tridimensională a obiectelor, etc. 

Se va urmări, totodată, colaborarea cu partenerii economici din comunitatea locală și companiile care vor furniza know-how –ul necesar pentru cunoașterea realităților unui loc de muncă, vor prezenta și promova modele de cariere în domeniu. 

Aşadar, pentru ca metodele cele mai moderne din educaţie să fie aplicate cu succes şi la Botoşani, laurienii au nevoie de votul tuturor. Susţinătorii trebuie să aibă la dispoziţie două minute pentru a-şi crea cont pe platforma „Ţara lui Andrei”, pasul următor fiind identificarea şi votarea proiectului depus de Laurian, pe poziţia a II-a din pagina a IV-a a proiectelor educaţionale. Mult succes!   (Comunicat)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
198

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
281

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
410

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...