Inspectoratul Școlar Județean: "Numirile făcute pe posturile de director rămân valabile"

Ordinul de ministru dat la finalul săptămânii trecute prin care s-a aprobat o derogare la metodologia de organizare a concursului pentru directorii și directorii adjuncți de școli nu afectează numirile care au fost deja făcute la Botoșani.

Inspectoratul Școlar Județean: "Numirile făcute pe posturile de director rămân valabile"

Deși inițial nu au putut fi numite pe posturile neocupate prin concurs persoanele care au ocupat anterior funcțiile dar care nu s-au prezentat la concurs sau nu au promovat, noul ministru al educației a dispus să poată fi numite pe posturi și aceste cadre didactice.

Potrivit prof. Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, anterior apariției acestui ordin au fost numiți pe posturi toți cei 166 de directori și directori adjuncți de la nivelul județului.

"În ceea ce privește detașarea pe posturile de director există un ordin prin care s-a aprobat derogarea de la metodologie noi vom respecta ca atare acest ordin, însă el nu afectează în niciun fel rezultatele concursului și face referire doar la posturile neocupate de directori. Deocamdată nu s-a promit oficial acest ordin, trebuia publicat în Monitorul Oficial. Toate posturile sunt ocupate la botoșani, ordinul prevedea această derogare după data de 6 ianuarie. Ordinul nu se aplică retroactiv. Numirile au fost făcute deja în data de 21 decembrie în CA al IȘJ și rămân valabile", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean. 

În cazul în care vor exista demisii în rândul directorilor detașați pe posturi începând cu data de 9 ianuarie, atunci va putea fi aplicată acea derogare aprobată de Ministerul Educației. 

 

 

Spune-ne opinia ta