Inspectorii școlari vor da examen pentru ocuparea funcției!

Inspectorii școlari vor da examen pentru ocuparea funcției!

Ministrul educației, Monica Anisie, a anunțat că cei care vor să fie inspectori școlari generali, vor trebui să dea examene, exact cum dau cadrele didactice care vor să devină directori.

În plus, inspectoratele vor fi auditate atât din partea ministerului, cât și de către echipe de audit extern, a declarat Anisie cu ocazia preluării mandatului.

„După cum bine știți, am fost persoană care și-a dorit profesionalizarea managementului școlar și am desfășurat concursurile de inspector școlar general și am fost cea care a început și concursurile de directori. Prin urmare, îmi doresc aceeași abordare. Profesionalizarea managementului școlar” a explicat Monica Anisi, pentru Edupedu.ro.

În aceste condiții, inspectorii școlari generali care sunt interimari, și care au fost numiți, urmează să îi reevaluați.

Cel mai recent examen pentru inspectorii școlari generali a fost organizat în 2016, când Anisie era secretar de stat.  De la concursul din 2016, unele mandate au expirat, iar pe funcții au fost numiți interimari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Blestem

astăzi, 21:10
86

La fel ca în fiecare seară, la închiderea ediției, continuăm să publicăm câte o poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Astăzi, aceasta a fost primită de la ...

În cât timp poți afla unde stă ascuns cu radarul un polițist de la rutieră? 33 de secunde!

astăzi, 20:56
637

Odată cu apariţia aplicaţiilor de trafic pentru telefoanele mobile, tot mai mulţi şoferi reuşesc să evite echipajele de poliţie cu radar. Şoferii se bucură că scapă fără amenzi, în...

Liderii PSD sunt îngroziți: PSD are în prezent un scor de 27%, dar speră să-și revină

astăzi, 20:29
165

Liderii PSD au prezentat în şedinţa CEx a partidului un sondaj de opinie conform căruia PSD are în prezent un scor de 27%, la mare distanţă de PNL, care deţine 38%, arată surse cita...