Începe bătălia pentru gradațiile de merit. "Miza concursului este mare"

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani va stabili, săptămâna viitoare, numărul gradațiilor de merit care vor fi acordate pe fiecare disciplină. 

Începe bătălia pentru gradațiile de merit. "Miza concursului este mare"

Metodologia de acordare a gradațiilor de merit vine în acest an și cu o serie de modificări. Un punctaj mai mare se va acorda cadrelor didactice care înregistrează performanţe în prevenirea abandonului şcolar, precum şi punctarea rezultatelor deosebite obţinute în pregătirea preşcolarilor şi a elevilor din medii dezavantajate. 

"Săptămâna viitoare începe activitatea de definitivare a fișei de evaluare a concursului pentru obținerea gradației de merit, între 27 și 31 martie. Se va determina ponderea gradațiilor de merit pe discipline, se va stabili numărul de gradații total care va fi scos la concurs anul acesta și repartizarea acestora pe discipline. În cadrul criteriilor de acordare a gradațiilor au fost incluse modificări, sunt introduse subcriterii noi care se referă la implicarea profesorilor în cadrul activităților și  a personalului didactic auxiliar în activitatea cu elevii cu cerințe educaționale speciale și în reducerea abandonului școlar. Există și modificări în ceea ce privește ponderea punctajului pentru concursuri. Miza concursului este mare. Vom vedea forma în care va rămâne această gradație prin această nouă lege a salarizării. Este posibil să apară modificări", a precizat Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani. 

Gradaţia de merit se atribuie începând cu 1 septembrie 2017. Personalul didactic din învăţământ care beneficiază de gradaţie de merit până la 31 august 2017 poate participa la un nou concurs.

Numărul maxim de gradaţii care pot fi acordate reprezintă 16 la sută din totalul posturilor didactice auxiliare, respectiv 16 la sută din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare şi control existente la nivelul inspectoratului şcolar, potrivit ordinului.

Cuantumul gradaţiei de merit se determină prin aplicarea cotei de 25 la sută la salariul de bază pentru fiecare beneficiar în parte, și se acordă pentru o perioadă de 5 ani. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Spectacol și foc de artificii, pregătite pentru botoșăneni de Revelion

astăzi, 17:52
1189

Consilierii locali vor aloca, în ședința ordinară de săptămâna viitoare, fondurile necesare pentru organizarea spectacolului din noaptea de Revelion, din Piața Revoluției. ...

Sinistrații afectați de explozia din Primăverii primesc bani de la Guvern! Ce sumă va fi alocată!

astăzi, 13:40
1480

Locatarii din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de o explozie ce s-a produs într-unul dintre apartamente, la jumătatea lunii septembrie, vor primi sprijin fin...

Liderul LSI Botoșani: "Salariile profesorilor nu sunt acoperite la această oră"

astăzi, 13:16
409

Pe lângă fondurile insuficiente pentru plata hotărârilor judecătorești câștigate de angajații din sistemul de învățământ din județul Botoșani, nu sunt bani nic...