Galerie foto inedită: „Un pact verde pentru Europa”, concurs pe internet între cei mai talentați și responsabili liceeni

Galerie foto inedită: „Un pact verde pentru Europa”, concurs pe internet între cei mai talentați și responsabili liceeni

În cadrul activităților prilejuite de Săptămâna ”Școala altfel”, la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, au avut loc o dezbatere și un concurs de afișe pe tema: „Stop poluării! Natura înseamnă viață!”.

Joi,  21 noiembrie a.c., în cadrul Săptămânii Educației Globale, o echipă a Centrului Europe Direct Botoșani a participat, în calitate de partener, la o dezbatere și un concurs de prezentări pe tema:  ”Stop poluării! Natura înseamnă viață!” Activitatea a avut loc la Colegiul  Economic  ”Octav Onicescu” Botoșani. Organizator și coordonator al activității din partea Colegiului  -  doamna profesoară Elena Cântec, responsabil catedră management și turism.

A fost prezent domnul profesor Ion Huțanu, director al Colegiului.

Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a vorbit pe scurt despre proiectul ”Pentru o Uniune mai ambițioasă” lansat de Ursula von der Leyen, Președintele C.E., despre prioritatea nr. 1 a  Uniunii Europene pentru perioada următoare: un pact verde pentru Europa. 

Afișele, prezentările și machetele elaborate în cadrul concursului de către elevii constituiți în 14  echipe și arborând baloane multicolore au fost deosebit de atractive și convingătoare. Creațiile tinerilor, realizate cu multă inspirație, s-au referit la dreptul la un mediu sănătos, la poluarea aerului, a apei, a solului și subsolului și mijloace pentru a combate acest flagel. A fost realizată și o scenetă, care a cules aplauze la scenă deschisă.

Luminița Timofte, responsabilul cu managementul de mediu în cadrul Urban Serv Botoșani, a prezentat Ghidul de reciclare - Să învățăm și să sortăm deșeurile precum și codul culorilor containerelor de sortare. Apoi i-a îndemnat pe elevi să treacă și la activități practice pe teren, invitându-i ca, într-una din zile, să observe colectarea, recepția și sortarea materialelor reciclabile, în cadrul societății Urban Serv.

În final, elevii au scandat sloganuri care să promoveze dreptul la un mediu curat si sănătos, precum și prezentările unor clase.

Au fost acordate diplome din partea Colegiului și premii constând în publicații de la Comisia Europeană precum și tricouri cu insemne europene din partea Centrului Europe Direct. 

Concursul continuă și pe internet, unde a fost realizat un album cu afișele prezentate la adresa: https://www.facebook.com/pg/Europe-Direct-Boto%C5%9Fani-347075307015/photos/?tab=album&album_id=10156359873907016. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă un pas: Autobuzele noi aduse la Botoșani, omologate de Autoritatea Rutieră

astăzi, 15:32
83

Liderii municipalității de la Botoșani au anunțat că astăzi, vinri, 3 iulie, s-a mai parcurs o etapă legală obligatorie din procesul de punere în circulație a autobuzelor ISUZU, care vo...

De ce NU este România o societate a cunoașterii

astăzi, 15:03
43

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Domnul Hari Bucur-Marcu face o serie de observații foarte pertinente despre irelevanța cunoașterii (cu deosebire a cunoașterii științifice) &...

Fostul șef al jandarmilor de la Botoșani, colonelul Costică Chițac, a încetat din viață

astăzi, 14:53
574

Colonelul Costică Chițac, fostul comandant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, a încetat din viață astăzi, după o grea suferință.Fostul comandat al jandarmilor de la ...