Galerie foto inedită: „Un pact verde pentru Europa”, concurs pe internet între cei mai talentați și responsabili liceeni

Galerie foto inedită: „Un pact verde pentru Europa”, concurs pe internet între cei mai talentați și responsabili liceeni

În cadrul activităților prilejuite de Săptămâna ”Școala altfel”, la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, au avut loc o dezbatere și un concurs de afișe pe tema: „Stop poluării! Natura înseamnă viață!”.

Joi,  21 noiembrie a.c., în cadrul Săptămânii Educației Globale, o echipă a Centrului Europe Direct Botoșani a participat, în calitate de partener, la o dezbatere și un concurs de prezentări pe tema:  ”Stop poluării! Natura înseamnă viață!” Activitatea a avut loc la Colegiul  Economic  ”Octav Onicescu” Botoșani. Organizator și coordonator al activității din partea Colegiului  -  doamna profesoară Elena Cântec, responsabil catedră management și turism.

A fost prezent domnul profesor Ion Huțanu, director al Colegiului.

Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a vorbit pe scurt despre proiectul ”Pentru o Uniune mai ambițioasă” lansat de Ursula von der Leyen, Președintele C.E., despre prioritatea nr. 1 a  Uniunii Europene pentru perioada următoare: un pact verde pentru Europa. 

Afișele, prezentările și machetele elaborate în cadrul concursului de către elevii constituiți în 14  echipe și arborând baloane multicolore au fost deosebit de atractive și convingătoare. Creațiile tinerilor, realizate cu multă inspirație, s-au referit la dreptul la un mediu sănătos, la poluarea aerului, a apei, a solului și subsolului și mijloace pentru a combate acest flagel. A fost realizată și o scenetă, care a cules aplauze la scenă deschisă.

Luminița Timofte, responsabilul cu managementul de mediu în cadrul Urban Serv Botoșani, a prezentat Ghidul de reciclare - Să învățăm și să sortăm deșeurile precum și codul culorilor containerelor de sortare. Apoi i-a îndemnat pe elevi să treacă și la activități practice pe teren, invitându-i ca, într-una din zile, să observe colectarea, recepția și sortarea materialelor reciclabile, în cadrul societății Urban Serv.

În final, elevii au scandat sloganuri care să promoveze dreptul la un mediu curat si sănătos, precum și prezentările unor clase.

Au fost acordate diplome din partea Colegiului și premii constând în publicații de la Comisia Europeană precum și tricouri cu insemne europene din partea Centrului Europe Direct. 

Concursul continuă și pe internet, unde a fost realizat un album cu afișele prezentate la adresa: https://www.facebook.com/pg/Europe-Direct-Boto%C5%9Fani-347075307015/photos/?tab=album&album_id=10156359873907016.











 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
66

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
80

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
101

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...