Funeriu a semnat ordinele privind plata profesorilor implicati in desfasurarea examenelor nationale- VEZI SUMELE!

Funeriu a semnat ordinele privind plata profesorilor implicati in desfasurarea examenelor nationale- VEZI SUMELE!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Cadrele didactice care fac parte anul acesta din comisiile pentru evaluarea nationala a elevilor din clasa a VIII-a, pentru examenul national de Bacaluareat, precum si personalul didactic care face parte din comisiile pentru organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012, va fi platit pentru activitatea desfasurata in cadrul acestor comisii. Ministrul Educatiei a semnat ordinele privind modul de plata a profesorilor implicati in aceste activitati.

"Cuantumurile sumelor sunt cele de anul trecut. Este de mentionat faptul ca s-au facut mari eforturi pentru ca aceste sume sa fie in continuare acordate cadrelor didactice care participa in aceste comisii la examenele de evaluare nationala, Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Judetean sunt constienti de aportul acestora pentru buna desfasurare si organizare a examenelor si de faptul ca sumele sunt mici, dar sunt motivante totusi pentru cei care oricum isi fac datoria, indiferent de sumele pe care le primesc sau in cazul in care nu primesc, oricum si-ar face datoria la fel", a spsu Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ.

Astfel, personalul didactic care face parte din comisiile organizate in unitati de invatamant pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a este platit cu 150 de lei, daca are calitatea de membru, si cu 20 de lei/zi, daca este asistent.

Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele zonale de evaluare/comisiile de contestatii pentru evaluarea nationala a elevilor clasei a VIII-a este platit dupa cum urmeaza: presedintele comisiei: 400 de lei (la o comisie de pana la 1.000 de candidati) si cu 425 de lei (la o comisie de peste 1.000 de candidati). Vicepresedintele comisiei este platit cu 225 de lei iar secretarul cu 200 de lei.

Pentru activitatea desfasurata in evaluarea nationala, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul ISJ/persoana de contact din unitatea de invatamant/centrul de comunicare este platita cu 275 de lei.

Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen si centrle zonale de evaluare este platit dupa cum urmeaza:

Comisii din centre de examen: presedintele comisiei- 400 de lei (la o comisie de pana la 450 de candidati) si 425 de lei (la o comisie de peste 450 de candidati); vicepresedinte, secretar,membru-275 de lei; asistent-25 lei/zi

Comisii din centre zonale de evaluare: presedinte- 600 de lei (la o comisie de pana la 1.000 candidati) si 625 de lei (la o comisie de peste 1.000 de candidati); vicepresedinte-350 de lei; secretar-300 de lei;membru-275 de lei;profesor evaluator4 lei/lucrare corectata.

Pentru activitatea desfasurata in cadrul examenului de bacaluareat, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtuale la nivelul ISJ/persoana de contact din unitatea de invatamant/centrul de comunicare este platita cu 300 de lei.

Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat de evalaure a competentelor lingvistice si digitale este platit cu: secretar-75 de lei; membru-75 de lei;asistent-20 lei/zi; profesor evaluator: pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in lima materna, si pentru proba de evaluare a competentelor digitale-2 lei/candidat; pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna-3 lei/candidat.

Personalul didactic care face parte din comisiile judetene/regionale de contestatii pentru examenul de bacaluareat este platit cu: vicepresedinte-350 lei; secretar:300 lei; membru-275 lei; profesor evaluator-4 lei/lucrare corectata.

In ceea ce priveste plata personalului didactic care face parte din comisiile pentru organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal, sumele cu care va fi platit sunt:
Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele zonale/speciale de inscriere; presedinte, vicepresedinte, secretari-300 lei/persoana (pana la 1.000 candidati) si 350/persoana (peste 1.000 candidati)

Personalulu didactic care face parte din comisiile de admitere din unitatile de invatamant liceal: membri (evaluatori)-1,85 lei/candidat evaluat (probe practice sau orale) sau lucrarea evaluata; asistenti-10 lei/persoana.

 

Cele doua ordine de ministru privind modul de plata sunt:

Ordinul nr. 4363 privind modul de plata a personalului didactic care face parte din comisiile pentru evaluarea nationala a elevilor clasei a VIII-a, pentru examenul national de bacaluareat si pentru examenul de absolvire/ertificare a competentelor profesionale pentru invatamantul profesional, liceal si postliceal-sesiunile anului 2011.
Ordinul nr. 4364 privind modul de plata a personalului didactic care face parte din comisiile pentru organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2011-2012.


 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
8

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
52

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
226

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...