Liviu Axinte: “Participarea la Bacalaureat ar putea fi considerata ca obligatie de serviciu, s-ar putea sa nu fie platita deloc”!

Liviu Axinte: “Participarea la Bacalaureat ar putea fi considerata ca obligatie de serviciu, s-ar putea sa nu fie platita deloc”!

Desi nu mai este foarte mult pana la inceperea examenului de Bacaluareat, ministrul educatiei nu a emis deocamdata niciun ordin privitor la modalitatea si cuantumul remuneratiei pe care o vor primi profesori care participa la examene, fie in calitate de membri in comisie, fie de observatori sau de profesori corectori.

La Inspectoratul Scolar Judetean au fost deja transmise listele, semnate de directorii unitatilor scolare, cu cadrele didactice care vor fi implicate in examenul de Bacaulareat. Liderul LSI sustine ca nu este exclus ca profesorii sa nu primeasca nicun ban pe toata perioada BAC-ului.

“Nu exista la ora aceasta niciun ordin de ministru care sa stabileasca suma de plata pentru participarea la Bacalaureat, iar din prevederile legii participarea la Bacalaureat ar putea fi considerata ca obligatie de serviciu, s-ar putea sa nu fie platita deloc", a precizat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Potrivit acestuia sunt si dascali care au refuzat sa se implice in examenele nationale din acest an.

“Din ce am discutat cu cativa care nu s-au inscris, acestia nu au luat in calcul faptul ca nu se plateste, ci faptul ca se poate intampla ceva in sala, si apoi sa fie chemati pe la audieri, plecand de la experienta de anul trecut cand unii au fost citati, au dat declaratii si atunci oamenii au mai facut si un pas inapoi", a adaugat Axinte.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
30

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
36

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
197

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...