Erasmus +: Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, cei mai buni la preparat mâncare turcească!

Erasmus +: Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, cei mai buni la preparat mâncare turcească!

Puștii de la Ungureni sunt cei mai buni la făcut salată turcească. Chiar dacă parte o glumă, lucrurile sunt cât de poate de serioase, iar cei care au stabilit acest lucru sunt membrii juriului ,,Salad contest’’ care a avut loc la Zonguldak, Turcia, în cadrul unui proiect Erasmus + finanțat de Comisia Europeană.

În perioada 29 septembrie - 4 octombrie 2019, 4 profesori și 9 elevi de la Școala Nr. 1 Ungureni  au participat la a treia mobilitate de predare/învățare/evaluare din cadrul proiectului Erasmus + cu nr. 2018-1-EE01-KA229-047112_2,cu titlul: FOOD LAB: TRANSLATE RECIPES INTO CHEMISTRY LANGUAGE”, proiect finanțat de Comisia Europeană, care a avut loc în orașul Zonguldak, Turcia.

La reuniunea de proiect au participat elevi și profesori din mai multe țări europene, respectiv Croația, Estonia, Turcia și România.

Fiecare țară participantă a prezentat alimente tradiționale, iar elevii, organizați în grupe mixte, au gătit mâncare specifică Turciei. Cel mai important însă, în cadrul unor workshop-uri au realizat experimente chimice, au discutat despre importanța hranei sănătoase și au aflat ce reacții biochimice au loc în producerea alimentelor.

În desfășurarea activității ,,Salad contest’’, 4 elevi din fiecare țară au gătit o salată care, ulterior, a fost jurizată de către cadrele didactice din punct de vedere al creativității, gustului și aspectului.

Câștigătorii au fost elevii din România, adică exact cei 9 puști de la Ungureni, care au primit cadouri din partea organizatorilor!

“Pe lângă activitățile propriu-zise, participanții au vizitat un laborator în care se preparau delicii turcești, dar și atracții turistice renumite: orașul Amsara, Muzeul Minei, Peștera Gokgol. Activitățile desfășurate au dus la stabilirea unor legături strânse între elevi și profesori. Întâlnirea a fost realizată cu succes, participanții acumulând cunoștințe legate de prepararea alimentelor și procesarea chimică a acestora”, a explicat Marcel Sandu, unul din profesorii implicați în această acțiune.

Iată și câteva imagini de la această activitate:
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

VIDEO: Județul Botoșani, vedetă la TVR. Un reportaj despre „Micul Paris din Țara de Sus”, care ar trebui să vă facă mândri că trăiți aici!

astăzi, 09:31
1702

Episodul 2 din noul sezon al emisiunii Aventura urbană, realizat de Televiziunea Română, și care a fost difuzat duminică, 13 octombrie, la TVR1, a plasat județul și municipiul Botoșani, p...

VIDEO: Peste 30.000 de credincioși la slujba Sfintei Liturghii de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

Luni, 14 Octombrie 2019
499

Mii de credincioși veniți din toate colțurile țării, dar și ieșeni, au participat astăzi la Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. De asemenea, au fos...

VIDEO! Bugetarul X. O mărturie sinceră despre munca la stat! “E ca un clan. Nu ești întrebat ce știi să faci, ci cu cine ești prieten!”

Luni, 14 Octombrie 2019
1209

Scriam zilele trecute că Guvernele PSD din ultimii ani au creat o nouă aristocrație, a celor care sunt angajați de stat, care au salarii chiar și de trei ori mai mari decât cei care lucreaz...