Erasmus +: Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, cei mai buni la preparat mâncare turcească!

Erasmus +: Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, cei mai buni la preparat mâncare turcească!

Puștii de la Ungureni sunt cei mai buni la făcut salată turcească. Chiar dacă parte o glumă, lucrurile sunt cât de poate de serioase, iar cei care au stabilit acest lucru sunt membrii juriului ,,Salad contest’’ care a avut loc la Zonguldak, Turcia, în cadrul unui proiect Erasmus + finanțat de Comisia Europeană.

În perioada 29 septembrie - 4 octombrie 2019, 4 profesori și 9 elevi de la Școala Nr. 1 Ungureni  au participat la a treia mobilitate de predare/învățare/evaluare din cadrul proiectului Erasmus + cu nr. 2018-1-EE01-KA229-047112_2,cu titlul: FOOD LAB: TRANSLATE RECIPES INTO CHEMISTRY LANGUAGE”, proiect finanțat de Comisia Europeană, care a avut loc în orașul Zonguldak, Turcia.

La reuniunea de proiect au participat elevi și profesori din mai multe țări europene, respectiv Croația, Estonia, Turcia și România.

Fiecare țară participantă a prezentat alimente tradiționale, iar elevii, organizați în grupe mixte, au gătit mâncare specifică Turciei. Cel mai important însă, în cadrul unor workshop-uri au realizat experimente chimice, au discutat despre importanța hranei sănătoase și au aflat ce reacții biochimice au loc în producerea alimentelor.

În desfășurarea activității ,,Salad contest’’, 4 elevi din fiecare țară au gătit o salată care, ulterior, a fost jurizată de către cadrele didactice din punct de vedere al creativității, gustului și aspectului.

Câștigătorii au fost elevii din România, adică exact cei 9 puști de la Ungureni, care au primit cadouri din partea organizatorilor!

“Pe lângă activitățile propriu-zise, participanții au vizitat un laborator în care se preparau delicii turcești, dar și atracții turistice renumite: orașul Amsara, Muzeul Minei, Peștera Gokgol. Activitățile desfășurate au dus la stabilirea unor legături strânse între elevi și profesori. Întâlnirea a fost realizată cu succes, participanții acumulând cunoștințe legate de prepararea alimentelor și procesarea chimică a acestora”, a explicat Marcel Sandu, unul din profesorii implicați în această acțiune.

Iată și câteva imagini de la această activitate:
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Solidaritatea românilor a făcut Europa să lăcrimeze: ca să nu stea singuri prin parcări de Sărbători, șoferii de TIR au fost primiți în casele conaționalilor din Diaspora! Foto & Video!

Joi, 26 Decembrie 2019
3184

Fugăriți de autoritățile de la București prin toate deciziile luate în ultimii 30 de ani, fără excepție, de toate partidele care vă cer voturile și vă condamnă la foamete cu zâ...

Poveștile Crăciunului: Armistiţiul de Crăciun din Primul Război Mondial

Miercuri, 25 Decembrie 2019
744

Sunt multe povești reale consemnate de-a lungul istoriei care ne fac să înțelegem că natura umană, atât de brutală și de incontrolabilă, are un strop de speranță, o picătură ca...

Tradițiile românilor: Istoria Crăciunului și tradițiile noastre străbune celebrate odată cu sărbătoarea Naşterii Domnului

Miercuri, 25 Decembrie 2019
661

Pentru mai mult de 2 miliarde de creştini, 25 Decembrie este sărbătoarea Naşterii Domnului, a patra mare sărbătoare după Paşti, Rusalii şi Vinerea Mare.De la începutul secolului XX...