Elevii nu vin in weekend la scoala, profesorii au sanse mici sa primeasca bani pe orele pierdute!

Elevii nu vin in weekend la scoala, profesorii au sanse mici sa primeasca bani pe orele pierdute!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Elevii nu vor veni sambata la scoala si nu vor sta peste program pentru a recupera materia pierduta! Acesta este mesajul transmis de Ada Macovei, inspectorul scolar general facand mentiunea ca elevii sunt protejati astfel printr-o serie de masuri dispuse inca de anul trecut. 

"Prin hotararea Consiliului de Administratie al ISJ de anul trecut, din 29 aprilie 2010, a fost deja instituita o masura de protectie a elevilor in aceste situatii, la solicitarea acestora si a parintilor, pentru ca nu ni s-a parut corect sa se recupereze zilele de greva sau de lipsa a profesorilor din unitatile de invatamant din timpul liber al elevilor", a precizat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Inspectorul general si-a exprimat totodata indoiala cu privire la plata profesorilor pentru zilele in care elevii au stat acasa. "Nu cred ca vor gasi o modalitate legala de a fi platiti pentru orele pe care nu le-au efectuat, mai ales ca se stie si a devenit un fenomen public faptul ca toti elevii au stat acasa zilele acestea", a precizat Ada Macovei.

Conform mentiunilor sefei ISJ Botosani, materia pierduta poate fi recuperata prin alte mijloace, existand ore la dispozitia profesorului, de care cadrele didactice pot dispune in aceasta situatie.

"Urmeaza o perioada de evaluare, care poate fi comprimata spre sfarsitul anului scolar pentru evaluarea anuala, astfel incat sa poata recupera materia pe parcurs, fara a fi afectate zilele elevilor de sambata si duminica, sau prelungirea programului, asa cum ni s-a cerut, pentru ca nu este vina elevilor pentru ceea ce s-a intamplat si nu pot sa stea la scoala 8 sau 9 ore pentru a recupera in timpul saptamanii sau sa vina in afara programului normal", a conchis Ada Macovei.

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
257

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
288

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
103

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...