Elevii de 10 ai Botoşaniului, premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la examenele naţionale. Cine sunt ei! FOTO

Au muncit şi au reuşit să obţină rezultate excepţionale la cele două examene naţionale de vara aceasta, iar pentru acest lucru au primit o recompensă financiară. Este vorba de cei 12 elevi botoşăneni care au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat.

Elevii de 10 ai Botoşaniului, premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la examenele naţionale. Cine sunt ei! FOTO

Zece absolvenţi de clasa a VIII-a şi doi absolvenţi de clasa a XII-a, care provin de la unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, au fost premiaţi, vineri, de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie. Pe lângă diplomele de excelenţă, absolvenţii de gimnaziu au primit câte 1.000 de lei, iar cei de clasa a XII-a câte 3.000 de lei, banii fiind alocaţi de către Guvern, prin Ministerului Educaţiei.

Elevii de 10 au venit însoţiţi de directorii unităţilor de învăţământ unde au învăţat, iar peste doar două zile o parte vor trece într-o nouă etapă a vieţii lor, cea de liceeni, iar din octombrie absolvenţii de clasa a XII-a vor deveni studenţi.

Elevii care au obţinut medie maximă la examenul de Bacalaureat sunt: Alma Iuliana Grosu-Colegiul Naţional "M. Eminescu", Dana Ioana Iacob-Colegiul Naţional "A.T. Laurian".

La Evaluarea Naţională au obţinut 10 pe linie: Georgiana Aroşoae-Şcoala Gimnazială "Leon Dănăilă" Botoşani, Simina Atitienei-Şcoala Gimnazială nr.13 Botoşani, Gabriel Brehuescu-Şcoala Gimnazială nr.10 Botoşani, Ioana Georgiana Burlacu-Şcoala Gimnazială nr.13 Botoşani, Sabina Coşoreanu-Colegiul Naţional "M. Eminescu", Hannah Cuşniriuc-Liceul de Artă Ştefan Luchian, Daria Georgiana Lazăr-Şcoala Gimnazială nr.13 Botoşani, Alexandra Lupu-Şcoala Gimnazială "Ion Bojoi" Flămânzi, Cosmina Mihoreanu-Colegiul Naţional "M. Eminescu", Eliza Mihaela Ungurenu-Liceul de Artă "Ştefan Luchian".“Pentru o parte dintre dumneavoastră cred că sunt primii bani munciţi. La nivelul judeţului Botoşani ne mândrim cu 12 elevi care au obţinut media 10. Vă mulţumesc în numele tuturor celor implicaţi în învăţământul botoşănean, pentru că ne faceţi să fim mândri, mulţumesc şi cadrelor didactice care au fost alături de voi şi v-au pregătit. Mulţumesc tuturor elevilor şi cadrelor didactice care, prin rezultatele obţinute la cele două examene naţionale din această vară, au dus învăţământul botoşănean uşor, uşor acolo unde ar trebui să îi fie locul ca rezultate şi, nu în ultimul rând, şi domnilor directori care prin managementul realizat la nivelul unităţilor au încercat şi au şi reuşit să pună la dispoziţie toate condiţiile necesare pentru a face performanţă şcolară”, a spus Gabriel Hârtie, inspectorul general al IŞJ Botoşani.

Iar cei 12 elevi care au obţinute performanţe deosebite la examenele deosebite nu se vor opri nicio clipă din învăţat, pentru au gânduri măreţe de viitor. Le recomandă şi celor care vin din urmă să muncească, pentru că doar astfel vor reuşi să obţină ceea ce îşi doresc.

“Rezultatul obţinut la Bacalaureat îmi dovedeşte mie că, dacă muncesc suficient de mult şi dacă am încredere în mine, pot să obţin ceea ce mi-am propus. Am făcut ceea ce trebuia să fac. Am ales să studiez Limba şi Literatura Japoneză la Universitatea din Cluj. Celor care vin din urmă le recomand să nu se sperie, o să fie în regulă şi orice pare super înspăimântător la un moment dat se dovedeşte a fi acceptabil dacă munceşti”, a spus Dana Ioana Iacob.

Am învăţat, nu e nimic altceva. M-am pregătit mai mult la Română. Nu e nimic prea complicat. Mi-aş dori o carieră universitară”, a spus şi Gabriel Brehuescu, care de luni va fi elev al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
743

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1623

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6891

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...