Elevii de 10 ai Botoşaniului, premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la examenele naţionale. Cine sunt ei! FOTO

Au muncit şi au reuşit să obţină rezultate excepţionale la cele două examene naţionale de vara aceasta, iar pentru acest lucru au primit o recompensă financiară. Este vorba de cei 12 elevi botoşăneni care au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat.

Elevii de 10 ai Botoşaniului, premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la examenele naţionale. Cine sunt ei! FOTO

Zece absolvenţi de clasa a VIII-a şi doi absolvenţi de clasa a XII-a, care provin de la unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, au fost premiaţi, vineri, de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie. Pe lângă diplomele de excelenţă, absolvenţii de gimnaziu au primit câte 1.000 de lei, iar cei de clasa a XII-a câte 3.000 de lei, banii fiind alocaţi de către Guvern, prin Ministerului Educaţiei.

Elevii de 10 au venit însoţiţi de directorii unităţilor de învăţământ unde au învăţat, iar peste doar două zile o parte vor trece într-o nouă etapă a vieţii lor, cea de liceeni, iar din octombrie absolvenţii de clasa a XII-a vor deveni studenţi.

Elevii care au obţinut medie maximă la examenul de Bacalaureat sunt: Alma Iuliana Grosu-Colegiul Naţional "M. Eminescu", Dana Ioana Iacob-Colegiul Naţional "A.T. Laurian".

La Evaluarea Naţională au obţinut 10 pe linie: Georgiana Aroşoae-Şcoala Gimnazială "Leon Dănăilă" Botoşani, Simina Atitienei-Şcoala Gimnazială nr.13 Botoşani, Gabriel Brehuescu-Şcoala Gimnazială nr.10 Botoşani, Ioana Georgiana Burlacu-Şcoala Gimnazială nr.13 Botoşani, Sabina Coşoreanu-Colegiul Naţional "M. Eminescu", Hannah Cuşniriuc-Liceul de Artă Ştefan Luchian, Daria Georgiana Lazăr-Şcoala Gimnazială nr.13 Botoşani, Alexandra Lupu-Şcoala Gimnazială "Ion Bojoi" Flămânzi, Cosmina Mihoreanu-Colegiul Naţional "M. Eminescu", Eliza Mihaela Ungurenu-Liceul de Artă "Ştefan Luchian".“Pentru o parte dintre dumneavoastră cred că sunt primii bani munciţi. La nivelul judeţului Botoşani ne mândrim cu 12 elevi care au obţinut media 10. Vă mulţumesc în numele tuturor celor implicaţi în învăţământul botoşănean, pentru că ne faceţi să fim mândri, mulţumesc şi cadrelor didactice care au fost alături de voi şi v-au pregătit. Mulţumesc tuturor elevilor şi cadrelor didactice care, prin rezultatele obţinute la cele două examene naţionale din această vară, au dus învăţământul botoşănean uşor, uşor acolo unde ar trebui să îi fie locul ca rezultate şi, nu în ultimul rând, şi domnilor directori care prin managementul realizat la nivelul unităţilor au încercat şi au şi reuşit să pună la dispoziţie toate condiţiile necesare pentru a face performanţă şcolară”, a spus Gabriel Hârtie, inspectorul general al IŞJ Botoşani.

Iar cei 12 elevi care au obţinute performanţe deosebite la examenele deosebite nu se vor opri nicio clipă din învăţat, pentru au gânduri măreţe de viitor. Le recomandă şi celor care vin din urmă să muncească, pentru că doar astfel vor reuşi să obţină ceea ce îşi doresc.

“Rezultatul obţinut la Bacalaureat îmi dovedeşte mie că, dacă muncesc suficient de mult şi dacă am încredere în mine, pot să obţin ceea ce mi-am propus. Am făcut ceea ce trebuia să fac. Am ales să studiez Limba şi Literatura Japoneză la Universitatea din Cluj. Celor care vin din urmă le recomand să nu se sperie, o să fie în regulă şi orice pare super înspăimântător la un moment dat se dovedeşte a fi acceptabil dacă munceşti”, a spus Dana Ioana Iacob.

Am învăţat, nu e nimic altceva. M-am pregătit mai mult la Română. Nu e nimic prea complicat. Mi-aş dori o carieră universitară”, a spus şi Gabriel Brehuescu, care de luni va fi elev al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Termen avansat pentru începerea lucrărilor la drumul strategic

astăzi, 12:41
546

Cea mai importantă investiţie în infrastructura rutieră din judeţul Botoşani, din ultimii ani, ar putea fi demarată în toamna acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Cons...

Primar din judeţ, după şedinţa de la Consiliul Judeţean: “Dacă vreţi să mă lupt, atunci să fiu protejat”

astăzi, 11:59
454

Într-o tăcere totală s-a încheiat şedinţa de la Consiliul Judeţean, care s-a dorit a fi o dezbatere cu primarii pe marginea sumelor pe care le vor primi pentru drumuri şi pentru part...

Drumurile județene pe care se va interveni cu prioritate, în acest an

astăzi, 11:10
1369

Din cei 13 milioane de lei primiți de județul Botoșani pentru drumuri, 10 milioane vor fi repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, iar 3 milioane vor merge către unitățile admini...