După data de 8 februarie, elevii ar putea face ore inclusiv sâmbăta

După data de 8 februarie, elevii ar putea face ore inclusiv sâmbăta

Pentru a recupera materia, elevii care ar urma să se întoarcă pe băncile școlii de la data de 8 februarie ar putea face ore inclusiv sâmbăta.

Ministrul Educaţiei a anunţat că 8 februarie rămâne dată de deschidere a şcolilor, dacă nu va creşte numărul îmbolnăvirilor după 15 ianuarie şi dacă profesorii se vor vaccina în număr mare.

"Odată cu revenirea fizică la şcoală, pentru a se recupera materia pierdută, elevii ar putea merge şi sâmbăta la şcoală", a anunţat ministrul Educaţiei.

În plus, pe lângă şcolile de vară care se pregătesc de acum, pentru elevii de clasa a 8-a şi clasa a 12-a care susţin în vară Evaluarea Națională şi examentul de Bacalaureat, se va elabora o tematică de examen adaptată la ce s-a predat.

Pe de altă parte, ministrul a mai anunţat că profesorii pot încheia mediile şi dacă elevii au doar două note la finalul semestrului 1. Grav este însă, că cei care au fost rupţi total de şcoală ar putea rămâne repetenţi, dacă dascălii nu vor găsi soluţii pentru ei, spune acelaşi oficial.

″Anul trecut, în aceeaşi perioadă, era un număr de 15.000 de elevi care au avut medii neînchiate. Sunt cauze pe care deja le cunoaştem. Ceea ce va fi peste 15.000, cu siguranţă, e din cauza pandemiei şi dificultăţile din educaţia online. Vom vedea dacă peste măsurile de flexibilizare, în procesul de evaluare, e nevoie şi de alte măsuri. Orice acţiune remediala se va închide în ultimă instanţă pe devotamenul şi profesionalismul profesorului”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În prezent încă se analizează toate scenariile, iar o decizie finală se va lua cu o săptămână înainte de începerea semestrului doi.

 

Spune-ne opinia ta