Duminică, ora 12.00: Concursul "Dezvoltare prin sport - Ștafeta Prieteniei"

Concursul se va desfăşura pe echipe, având în componenţă un copil cu Sindrom Down, un copil tipic si un pompier, un jandarm sau un poliţist din cadrul Politiei Locale. Concurenţii îşi vor dovedi abilităţile sportive la atletism - ștafetă.

Duminică, ora 12.00: Concursul "Dezvoltare prin sport - Ștafeta Prieteniei"
Asociația "Down Activ" Moldova, în parteneriat cu Direcţia Judeteana pentru Sport si Tineret Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al judeţului Botoşani, Inspectoratul de Jandarmi Judetean "General de brigada Tudor Luchian" Botosani şi Politia Locală Botosani, organizează duminică, 24 martie, începând cu ora 12.00, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 11 Botoșani, Concursul "Dezvoltare prin sport -  Ștafeta Prieteniei".

Activitatea este organizată pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie. Organizată pentru al cincilea an consecutiv, competiţia urmăreşte creşterea importanţei sportului, mişcării fizice, activităţilor recreative în viaţa persoanelor cu nevoi speciale, dezvoltarea armonioasa, atingerea potentialului maxim de dezvoltare, bunăstarea şi buna dispoziţie a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi,  îmbunătăţirea stării de sănătate şi creşterea progresivă a calităţii vieţii  sportivilor cu abilităţi scăzute, posibilitatea practicării diferitelor  forme ale exerciţiului  fizic şi a sportului, acoperind astfel trebuinţele multiple specifice persoanelor cu dizabilităţi şi anume: MIŞCARE, COMUNICARE şi INTEGRAREA  în SOCIETATE. 

Prin acest demers, organizatorii îşi propun să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu Sindrom Down prin învăţarea modului corect de a interacţiona cu aceştia, încurajarea prieteniilor între copii, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni.

Concursul "Ştafeta Prieteniei” se va desfăşura pe echipe, având în componenţă un copil cu Sindrom Down, un copil tipic si un pompier, un jandarm sau un poliţist din cadrul Politiei Locale. Concurenţii îşi vor dovedi abilităţile sportive la următoarele probe: atletism - stafeta.
 
Tot cu aceasta ocazie Asociatia Down Activ Moldova va organiza o expozitie cu lucrari ale copiilor, lucrari realizate in cadrul proiectului “Terapie prin teatru, arta si culoare”, proiect sustinut de Fundatia pentru Comunitate prin programul Mol pentru sanatatea copiilor, desfasurat in perioada  decembrie 2018 – august 2019. (Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
1

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
47

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
25

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...