Ce spun părinții despre anunțul ministrului Educatiei privind temele pentru acasă ale elevilor!

Ce spun părinții despre anunțul ministrului Educatiei privind temele pentru acasă ale elevilor!

Ministrul Educatiei, Miercea Dumitru, a anuntat, joi, ca va semna un ordin prin care se va reglementa cate ore poate si trebuie sa lucreze la temele de acasa un elev.

Decizia este apreciata de Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, care sustine ca numarul de ore propus este in regula, insa nu crede ca masura va putea fi pusa in aplicare.

"Numarul de ore propuse este ok, dar nu stiu daca este realizabil ca nu stiu cum putem cuantifica noi. Un elev daca se duce acasa si face intr-o ora patru probleme, pentru alt elev poate este nevoie de patru ore. Nu poate fi dat un asemenea ordin. Nu ca nu ar fi bun, nu ca noi parintii nu ne-am dori ca ai nostri copii sa aiba mai mult timp la dispozitie pentru activitati extrascoalare, dar nu cred ca este posibil sa fie implementat", a declarat Iulian Cristache, presedinte Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, pentru Ziare.com.

Acesta a adaugat ca o alta problema este faptul ca profesorii nu au cum sa calculeze cate teme sa dea, pentru ca nu stiu ce primeste elevul de la o alta disciplina.

O solutie oferita de presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti este reducerea numarului de elevi dintr-o clasa.

"Cred ca trebuie vorbit despre o programa aerisita ca sa poti sa faci acest lucru astfel incat sa se puna accent mai mult pe partea de aplicatie si ca elevul sa inteleaga mai bine teoria. Putem vorbi de un numar mai mic de elevi la clasa, ca sa inteleaga la nivel de practica.

Intr-o clasa sunt 30-32-34 de elevi, ceea ce este foarte mult. Daca ar fi 25 de elevi sau 20, va dati seama ca si pentru profesori ar fi mult mai usor sa predea si sa ia fiecare elev in parte si sa ii explice. In conditiile actuale, un profesor nu are timp sa se ocupe de elevi. Este clar ca elevul trebuie sa vina acasa si sa devina autodidact, astfel incat sa nu aiba surpriza la evaluare nationala sau la bacalaureat", a punctat acesta.

O alta varianta ar fi programul "Scoala dupa scoala", sustine Cristache.

"Daca programul Socala dupa scoala s-ar implementa, s-ar schimba foarte mult invatamantul romanesc. Ai alta lejeritate, una este cand stai in clasa si stii ca poate sa te noteze si alta e cand nu mai intri sub cadrul notelor si poti sa discuti cu profesorul lejer", a mentionat el.

In privinta variantei de a nu mai exista teme deloc pentru elevi, acesta spune ca nu ai cum sa fii bun la scoala daca nu muncesti acasa.

"Programa este incarcata, concurenta este mare la unele licee si facultati. Poti tu ca parinte sa iti impui un anumit standard si copilul sa inteleaga, da. Dar e greu pentru un copil normal, in special din mediul rural, unde parintii nu au posibilitatea sa il ajute prin meditatii sau pur si simplu nu stiu sa il ajute la teme.

Cum sa ii spui unui copil de genul ala sa faca o ora? Ca poate sa stea pe o problema de matematica sa citeasca o jumatate de ora si sa nu ii vina nicio idee. Ce face? Dupa o ora s-a oprit si pleaca de la birou? Nu se poate. Masura ar fi bine venita, dar nu se poate implementa", a concluzionat Cristache.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
64

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
118

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
142

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...