Botoșani, cu 56,64 % rata de promovare la titularizare. Patru profesori de 10, unul eliminat pentru fraudă

Botoșani, cu 56,64 % rata de promovare la titularizare. Patru profesori de 10, unul eliminat pentru fraudă

La nivelul județului Botoșani rezultatele examenului național de titularizare din anul 2020 arată că procentul notelor peste 7, obținute de candidații care au susținut proba scrisă, este de 56,64 %, superior în raport cu procentele consemnate în ultimii trei ani: 50,88 % în 2019, 46,44 % în 2018, respectiv 42,47 % în 2017, înainte de contestații, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Patru  candidați au obținut nota 10, iar alți 252 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, conform datelor centralizate de instituție.

„La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 514 candidați din totalul de 570 candidați înscriși. În centrele de evaluare au fost notate 452 de lucrări, întrucât: 58 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 1 candidat a fost eliminat, iar lucrările a 3 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidatul eliminat pentru tentativă de fraudă nu va fi repartizat pe post în anul școlar 2020-2021”, spune Ana-Maria Loghin, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

Contestațiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august 2020.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 - 14 august.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
31

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
91

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
297

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...