Botoșani, cu 56,64 % rata de promovare la titularizare. Patru profesori de 10, unul eliminat pentru fraudă

Botoșani, cu 56,64 % rata de promovare la titularizare. Patru profesori de 10, unul eliminat pentru fraudă

La nivelul județului Botoșani rezultatele examenului național de titularizare din anul 2020 arată că procentul notelor peste 7, obținute de candidații care au susținut proba scrisă, este de 56,64 %, superior în raport cu procentele consemnate în ultimii trei ani: 50,88 % în 2019, 46,44 % în 2018, respectiv 42,47 % în 2017, înainte de contestații, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Patru  candidați au obținut nota 10, iar alți 252 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, conform datelor centralizate de instituție.

„La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 514 candidați din totalul de 570 candidați înscriși. În centrele de evaluare au fost notate 452 de lucrări, întrucât: 58 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 1 candidat a fost eliminat, iar lucrările a 3 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidatul eliminat pentru tentativă de fraudă nu va fi repartizat pe post în anul școlar 2020-2021”, spune Ana-Maria Loghin, purtătorul de cuvânt al IȘJ Botoșani.

Contestațiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august 2020.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 - 14 august.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătălie pentru democrație la Botoșani: Toată lumea cere renumărarea voturilor din municipiu

astăzi, 15:18
1137

PNL, USR, ALDE dar și candidatul independent Cătălin Silegeanu au cerut renumărarea voturilor la Botoșani.Cătălin Silegeanu a explicat astăzi ce l-a determinat să ceară renumărarea tutu...

Un medic de la Spitalului Județean ”Mavromati” depistat cu coronavirus

astăzi, 13:43
1325

Un nou caz de COVID-19 a fost depistat în rândul cadrelor medicale din Botoșani.Este vorba de un medic de pe Secția ATI a Spitalului Județean ”Mavromati”, care a fost c...

Femei mai tari ca stânca! Cinci femei care au candidat la primăriile din județul Botoșani și-au făcut KO toți adversarii

astăzi, 13:33
1232

Cinci femei din județul Botoșani au arătat că sunt imposibil de bătut și au câştigat alegerile pentru funcţia de primar arată datele centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă....