Arte și Tradiții, la Școala 10 Botoșani, cu parteneri din 11 țări!

Arte și Tradiții, la Școala 10 Botoșani, cu parteneri din 11 țări!

În perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2019, Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani, implementează proiectul “Arts and Traditions (Promoting Awareness of Cultural Traditions in Modern Settings)”, nr. 2016-1-UK01-KA201-024412, din cadrul Programului Erasmus+, acţiunea cheie 2, proiect de parteneriat strategic din domeniul educaţiei școlare, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, administrat de British Council din Regatul Unit.

La nivelul parteneriatului, coordonatorul este Widden Primary School, din Gloucester, Regatul Unit, ceilalți parteneri fiind grădinițe, școli primare sau gimnaziale din Bulgaria, Estonia, Polonia, Regatul Unit, Spania, Italia, Suedia, Franţa, Grecia, Lituania, România (Școala Gimnazială Nr.13 Botoșani) și Universitatea Mehmet Akif Ersoy din Turcia.

Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea utilizării și predării artelor în curriculum, cu accent pe îmbunătățirea domeniilor artistice neglijate și deschiderea artelor către noi parteneri.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr.10 Botoșani desfășoară activități captivante în colaborare cu partenerii proiectului: povești, poezii, jurnale video, schimburi de scrisori, zile Erasmus, aplicații de tehnici de pictură, dans, teatru. Activitățile sunt postate pe pagina eTwinning a proiectului.
Există o secțiune a website-ului școlii, https://sites.google.com/site/scoala10bt/erasmus,  dedicată proiectului Erasmus și link-uri către website-urile școlilor partenere.

Până în prezent, cadrele didactice din echipa de proiect a școlii au realizat mobilități la partenerii din Lituania, Suedia, și Bulgaria pentru reuniuni de proiect, din Turcia, pentru un eveniment de multiplicare și din Grecia pentru o activitate de formare, predare și învățare.

Produsul final al proiectului va fi „Ghidul practic de utilizare a artelor în curriculum la nivel primar” coordonat de Universitatea Mehmet Akif Ersoy din Burdur, Turcia, în toate limbile partenerilor. 

Cadrele didactice și conducerile școlilor partenere vor veni în perioada 12-17 februarie 2018, în România, să participe la o activitate de formare, predare, învățare la  Școala Gimnazială nr.10 Botoșani și Școala Gimnazială Nr.13 Botoșani. Părinții și reprezentanții comunității vor fi invitați să îi cunoască. Oaspeții vor asista la ore și se vor întâlni cu cadrele didactice pentru a cunoaște sistemul de învățământ din țara noastră. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parcul de Agrement Turistic şi Sportiv „Cornişa” a câștigat marele premiu al Galei Asociaţiei Municipiilor din România! VIDEO

Luni, 9 Decembrie 2019
907

Parcul de Agrement Turistic şi Sportiv „Cornişa”  a câștigat marele premiu al Galei Asociaţiei Municipiilor din România, Gală care s-a jurizat în astă seară, ...

„Vise de opal” pentru botoșăneni. „Unul dintre rosturile de esenţă ale Teatrului este acela de a schimba în bine lumea”

Luni, 9 Decembrie 2019
112

Duminică, 15 decembrie a.c., de la ora 18:00, trupa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani va pune în scenă piesa „Vise de opal”, la Casa Tineretului, în regia ...

Peste 800 de locuri de muncă disponibile în județ, în această săptămână

Luni, 9 Decembrie 2019
448

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani a publicat lista posturilor vacante în județ, disponibile pentru șomerii botoșăneni, în această săptămâ...