Arte și Tradiții, la Școala 10 Botoșani, cu parteneri din 11 țări!

Arte și Tradiții, la Școala 10 Botoșani, cu parteneri din 11 țări!

În perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2019, Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani, implementează proiectul “Arts and Traditions (Promoting Awareness of Cultural Traditions in Modern Settings)”, nr. 2016-1-UK01-KA201-024412, din cadrul Programului Erasmus+, acţiunea cheie 2, proiect de parteneriat strategic din domeniul educaţiei școlare, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, administrat de British Council din Regatul Unit.

La nivelul parteneriatului, coordonatorul este Widden Primary School, din Gloucester, Regatul Unit, ceilalți parteneri fiind grădinițe, școli primare sau gimnaziale din Bulgaria, Estonia, Polonia, Regatul Unit, Spania, Italia, Suedia, Franţa, Grecia, Lituania, România (Școala Gimnazială Nr.13 Botoșani) și Universitatea Mehmet Akif Ersoy din Turcia.

Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea utilizării și predării artelor în curriculum, cu accent pe îmbunătățirea domeniilor artistice neglijate și deschiderea artelor către noi parteneri.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr.10 Botoșani desfășoară activități captivante în colaborare cu partenerii proiectului: povești, poezii, jurnale video, schimburi de scrisori, zile Erasmus, aplicații de tehnici de pictură, dans, teatru. Activitățile sunt postate pe pagina eTwinning a proiectului.
Există o secțiune a website-ului școlii, https://sites.google.com/site/scoala10bt/erasmus,  dedicată proiectului Erasmus și link-uri către website-urile școlilor partenere.

Până în prezent, cadrele didactice din echipa de proiect a școlii au realizat mobilități la partenerii din Lituania, Suedia, și Bulgaria pentru reuniuni de proiect, din Turcia, pentru un eveniment de multiplicare și din Grecia pentru o activitate de formare, predare și învățare.

Produsul final al proiectului va fi „Ghidul practic de utilizare a artelor în curriculum la nivel primar” coordonat de Universitatea Mehmet Akif Ersoy din Burdur, Turcia, în toate limbile partenerilor. 

Cadrele didactice și conducerile școlilor partenere vor veni în perioada 12-17 februarie 2018, în România, să participe la o activitate de formare, predare, învățare la  Școala Gimnazială nr.10 Botoșani și Școala Gimnazială Nr.13 Botoșani. Părinții și reprezentanții comunității vor fi invitați să îi cunoască. Oaspeții vor asista la ore și se vor întâlni cu cadrele didactice pentru a cunoaște sistemul de învățământ din țara noastră. (Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Tinerii s-au săturat de promisiuni și minciuni! 10 membri de la tineretul USR s-au alăturat echipei PSD de la municipiul Botoșani!

astăzi, 18:04
384

Comunicat:PSD Botoșani anunță astăzi că 10 tineri, licențiați în domeniul tehnic, economic, științe politice, informatică, relații publice, administrarea afacerilor cu preocupări...

Aseară: Restaurante și terase luate cu asalt de forțele de ordine. Amenzi de zeci de mii de lei (foto)

astăzi, 13:25
941

Vineri, 10 iulie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au desfășurat, în sistem integrat, împre...

România: cele mai multe cazuri de Covid-19 de la startul pandemiei. Aproape 700! 24 de decese în ultimele 24 de ore, inclusiv la Botoșani

astăzi, 13:21
971

În timp ce peste jumătate dintre români refuză să accepte că există, statul român a anunțat astăzi cel mai mare număr de infectări de la startul epidemiei de coronavirus - a...