Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluarii Naționale sunt teribil de nemulțumitoare

Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluarii Naționale sunt teribil de nemulțumitoare

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a adeclarat, vineri, ca rezultatele de la simularea evaluarii nationale sunt teribil de nemultumitoare. Doar 52% dintre elevii de clasa a VIII-a care au sustinut simularea evaluarii nationale au reusit sa obtina nota de promovare.

"Nu as putea sa spun ca sunt multumitoare rezultatele. Daca acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII-a, au promovat 52%. Mi se pare ca e nemultumitor, au promovat adica au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemultumitoare, e un semnal de alarma", a spus Ecaterina Andronescu pentru Digi24.

Referitor la situatia elevilor de clasa a VII-a, ministrul a precizat ca 60% dintre acestia au reusit sa ia note peste 5, insa se declara nemultumita pentru ca notele obtinute sunt mici, intre 5 si 7.

"Acesta e al doilea motiv de nemultumire: sunt note mici", a mai spus Andronescu, adaugand ca doar 11 copii au luat nota 10 la simulare.

Ministrul a mai precizat ca note mai mari au fost obtinute la Limba Romana si, totodata, a facut apel la profesorii de matematica "sa completeze lacunele".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DSP: Încă doi botoșăneni decedați din cauza Covid-19

astăzi, 15:08
966

În cursul zilei de miercuri, doi pacienți internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani au decedat, fiind infectați cu virusul Covid-19....

Se redeschid Creșa municipală și Centrul de zi pentru copiii din familiile cu risc social

astăzi, 14:29
128

Primarul Cătălin Mugurel Flutur a aprobat redeschiderea, începând din data de 6 iulie, a creșei municipale și a centrului social de zi pentru copiii din familiile cu risc social.Pe...

Au ieșit din izolare cu chef de scandal. Au fost amendați și carantinați

astăzi, 14:26
155

Miercuri, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că doi tineri dintr-o localitate din județ, de 20, respectiv de 21 de ani, se află în drumul public și adreseaza injurii altor p...