Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluarii Naționale sunt teribil de nemulțumitoare

Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluarii Naționale sunt teribil de nemulțumitoare

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a adeclarat, vineri, ca rezultatele de la simularea evaluarii nationale sunt teribil de nemultumitoare. Doar 52% dintre elevii de clasa a VIII-a care au sustinut simularea evaluarii nationale au reusit sa obtina nota de promovare.

"Nu as putea sa spun ca sunt multumitoare rezultatele. Daca acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII-a, au promovat 52%. Mi se pare ca e nemultumitor, au promovat adica au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemultumitoare, e un semnal de alarma", a spus Ecaterina Andronescu pentru Digi24.

Referitor la situatia elevilor de clasa a VII-a, ministrul a precizat ca 60% dintre acestia au reusit sa ia note peste 5, insa se declara nemultumita pentru ca notele obtinute sunt mici, intre 5 si 7.

"Acesta e al doilea motiv de nemultumire: sunt note mici", a mai spus Andronescu, adaugand ca doar 11 copii au luat nota 10 la simulare.

Ministrul a mai precizat ca note mai mari au fost obtinute la Limba Romana si, totodata, a facut apel la profesorii de matematica "sa completeze lacunele".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul urmează să modifice în şedinţa de miercuri statutul prefectului

Marţi, 26 Ianuarie 2021
221

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de miercuri modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului, aceste funcţii urmând să f...

Povestea cimitirului giganţilor de pe malul Prutului

Marţi, 26 Ianuarie 2021
767

Începuturile existenţei umane pe teritoriul de astăzi al României sunt demonstrate şi de o serie de fascinante vestigii vechi de peste 40.000 de ani, descoperite de arheologi pe teritor...

Amenzi de circa 18.000 de lei aplicate de jandarmi în acest weekend

Luni, 25 Ianuarie 2021
249

Misiunile executate în acest weekend de către jandarmii botoșăneni s-au finalizat cu aplicarea a 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18000 de lei.C...