Andronescu: Din 10 în 10 ani, toți profesorii vor fi evaluați!

 Ministrul Educației a precizat că profesorii vor fi examinați pe conținutul disciplinei pe care o predau și pe "tehnologie pedagogică".

Andronescu: Din 10 în 10 ani, toți profesorii vor fi evaluați!

"În legea japoneză am găsit o chestiune pe o vom adopta. Din zece în zece ani, tot corpul profesoral este supus unei evaluări", a anunțat Ecaterina Andronescu, într-un interviu pentru Evz.ro. “Vrem să punem şi noi în viitoarea Lege a Educaţiei această evaluare”, a spus Andronescu.

Potrivit Evz.ro, declarațiile au fost făcute sâmbătă, aceeași zi în care rectorii au votat în unanimitate o rezoluție care spune că o lege a educației nu poate fi asigurată “într-un an electoral caracterizat de multiple interese politice”. “CNR consideră inoportună orice abordare lipsită de responsabilitate, prin care s-ar dori elaborarea și promovarea ‘pe repede înainte’ a unei legi de asemenea importanță” – a votat Consiliul Național al Rectorilor, după ședința din 1-2 februarie 2019, relateaza Edupedu.ro.

Ecaterina Andronescu a declarat pentru Evz.ro: “M-am uitat, de curând, la sistemul de învăţământ din Japonia. Două lucruri mi-au atras atenţia: faptul că, din trei în trei ani, profesorii schimbă şcolile. Îi trimit pe cei mai buni profesori acolo unde sunt nevoile mai mari. Eu cred că o asemnea măsură nu este aplicabilă la noi, pentru că se produce foarte mare deranj”.

“Tot în legea japoneză am găsit o chestiune pe o vom adopta. Din zece în zece ani, tot corpul profesoral este supus unei evaluări. Examenul pe conţinutul disciplinei pe care profesorul o predă şi examenul de tehnologie pedagogică, pentru că şi aceasta evoluează. Şi atunci, vrem să punem şi noi în viitoarea Lege a Educaţiei această evaluare”, a anunțat ministrul Educației.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
117

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
253

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...