Vremuri grele pentru contrabandiștii de țigări: Fiscul anunță că a declanșat ''Operatiunea Scut 2017"

Vremuri grele pentru contrabandiștii de țigări: Fiscul anunță că a declanșat ''Operatiunea Scut 2017"

Fiscul anunță că a declanșat ''Operatiunea Scut 2017", pentru combaterea traficului ilicit la frontierele UE, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) arătând că, din 5 februarie, au fost intensificate controalele la frontieră, în trafic, piețe, târguri si oboare, în vederea eliminării tigaretelor provenite din trafic ilicit.

''Principalele pârghii de control, pe lângă intensificarea controlului la frontieră, vor fi controalele cu echipe canine și controalele efectuate de echipele mobile ale Direcției Generale a Vămilor din cadrul ANAF, reactivate în luna ianuarie 2017.  În cadrul acestei operațiuni, Direcția Generală a Vămilor va beneficia și de sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră'', arată ANAF, conform Profit.ro.

La finele lunii ianuarie a fost anunțat că președintele ANAF, Bogdan - Nicolae Stan, a cerut efectuarea unei analize a activității din ultimul an a Direcției Generale a Vămilor și a Direcțiilor Regionale Vamale, în vederea identificării cauzelor care au dus la creșterea traficului ilicit cu țigarete.

Controlul este declanșat după ce date ale companiei de cercetare Novel Research, transmise recent prin intermediul producătorului de țigări JTI și sprijinite de pozițiile altor producători care insistă pentru schimbări legislative, indică faptul că piața neagră a țigaretelor a înregistrat anul trecut un nivel mediu de 16,8%, în creștere față de media anuală din 2015, de 16%, ceea ce reprezintă cel mai ridicat nivel mediu anual din 2011 până în prezent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...