Unde am ajuns: România, GRÂNARUL Europei, importă masiv de FĂINĂ DE GRÂU din Ungaria!

România importă din Ungaria produse și materii prime din domeniul agricol în valoare de circa 850 de miliane de euro, în timp ce valoarea exporturilor se ridică la doar 180 de miliane de euro.

Unde am ajuns: România, GRÂNARUL Europei, importă masiv de FĂINĂ DE GRÂU din Ungaria!

Valoarea exporturilor de produse agricole românești în Ungaria este de aproape cinci ori mai mică decât importurile acestor tipuri de produse din țara vecină, a declarat Maricel Floricel Dima, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Dima a afirmat, miercuri, în cadrul Conferinței „Sectorul Agricol în 2017” organizate de revista Capital, că România importă din Ungaria produse și materii prime din domeniul agricol în valoare de circa 850 de miliane de euro, în timp ce valoarea exporturilor se ridică la doar 180 de miliane de euro.

“Am fost săptămâna trecută la o conferință la Budapesta și am constatat că în raport cu Ungaria suntem într-un deficit al balanței comerciale pe componenta de agricultură de aproximativ patru ori. Deci ei exportă către noi în valoare de peste 850 de miliaone de euro, iar România în Ungaria de 180 de milioane de euro”, a precizat oficialul MADR, citat de Agrointel.ro.

El a menționat că principalul produs importat din Ungaria este făina de grâu și a subliniat că statul român trebuie să intervină în viitor pentru a elimina acest tip de dezechilibre, astfel încât România să devină un “exportator de siguranță alimentară”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...