Subvenţii pentru legumicultorii botoşăneni prin două programe de finanţare

Programului "Tomate" i se adaugă încă unul, destinat subvenţionării culturilor de legume la nivelul judeţului Botoşani. Programul "Usturoiul" va fi implementat din acest an, deja agricultorii arătându-se interesaţi de finanţări.

Subvenţii pentru legumicultorii botoşăneni prin două programe de finanţare

Început în 2017, programul "Tomate" continuă şi în acest an la Botoşani, numărul agricultorilor interesaţi de subvenţiile asigurate de stat fiind în creştere.

Dacă în primul an de derulare a programului s-au înscris pentru subvenţii 65 de legumicultori, în anul 2018 au beneficiat de program 102, spun oficialii Direcţiei Agricole Judeţene. În prima săptămână de la declanşarea programului în acest an, s-au înscris deja 22 de botoşăneni care vor scoate roşii în primul ciclu de producţie.

"Programul se derulează în două etape: prima, pentru comercializare în perioada ianuarie-mai, înscrierile având loc până pe 20 martie, iar pentru etapa de comercializare noiembrie-decembrie, înscrierile se încheie în septembrie", spune Stelică Trofin, directorul adjunct al Direcţiei Agricole.

În ce priveşte programul "Usturoi", specialiştii Direcţiei au mers în zona Copălău, cunoscută pentru tradiţia în cultivarea acestei legume, pentru promovarea acestuia.

"Programul se adresează cultivatorilor de usturoi care cultivă o suprafaţă de cel puţin 3.000 de metri pătraţi, ajutorul de minimis este de 1.000 de euro la hectar. La 3.000 de metri pătraţi sunt 300 de euro. Producţia care trebuie să fie obţinută trebuie să fie de 3 tone la hectar. Deocamdată, în zona Copălău, am identificat un număr de 38 de cultivatori care se încadrează în primă fază. Cea mai mare suprafaţă cultivată în zonă este de un hectar şi jumătate-două hectare", declară Stelică Trofin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu…EPIGRAMA (XLI)

astăzi, 19:10
215

Georgică Manole: Vă percep ca pe o prezenţă bine documentată şi, adeseori, temperamentală în ceea ce priveşte epigrama românească. Cititorul ar fi interesat de parcursul lui Stelică Romani...

Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani - Școală de olimpici

astăzi, 18:43
1814

La sfarsitul olimpiadelor naționale din acest an școlar, Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani se poate mândri cu un bilanț bogat în premii, medalii, mențiun...

La un pas de a-și pierde fiica: Adolescentă în comă, după o tentativă de suicid!

astăzi, 17:52
1980

Salvată în ultimul moment de cadrele medicale, o adolescentă de 16 ani a fost transferată la Iași în comă, după o tentativă de suicid. Părinții, care spun că fata devenise f...