Subvenţii pentru legumicultorii botoşăneni prin două programe de finanţare

Programului "Tomate" i se adaugă încă unul, destinat subvenţionării culturilor de legume la nivelul judeţului Botoşani. Programul "Usturoiul" va fi implementat din acest an, deja agricultorii arătându-se interesaţi de finanţări.

Subvenţii pentru legumicultorii botoşăneni prin două programe de finanţare

Început în 2017, programul "Tomate" continuă şi în acest an la Botoşani, numărul agricultorilor interesaţi de subvenţiile asigurate de stat fiind în creştere.

Dacă în primul an de derulare a programului s-au înscris pentru subvenţii 65 de legumicultori, în anul 2018 au beneficiat de program 102, spun oficialii Direcţiei Agricole Judeţene. În prima săptămână de la declanşarea programului în acest an, s-au înscris deja 22 de botoşăneni care vor scoate roşii în primul ciclu de producţie.

"Programul se derulează în două etape: prima, pentru comercializare în perioada ianuarie-mai, înscrierile având loc până pe 20 martie, iar pentru etapa de comercializare noiembrie-decembrie, înscrierile se încheie în septembrie", spune Stelică Trofin, directorul adjunct al Direcţiei Agricole.

În ce priveşte programul "Usturoi", specialiştii Direcţiei au mers în zona Copălău, cunoscută pentru tradiţia în cultivarea acestei legume, pentru promovarea acestuia.

"Programul se adresează cultivatorilor de usturoi care cultivă o suprafaţă de cel puţin 3.000 de metri pătraţi, ajutorul de minimis este de 1.000 de euro la hectar. La 3.000 de metri pătraţi sunt 300 de euro. Producţia care trebuie să fie obţinută trebuie să fie de 3 tone la hectar. Deocamdată, în zona Copălău, am identificat un număr de 38 de cultivatori care se încadrează în primă fază. Cea mai mare suprafaţă cultivată în zonă este de un hectar şi jumătate-două hectare", declară Stelică Trofin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum a ajuns directorul de la apa si canal secretar de stat in Ministerul Culturii: "Am un unchi arheolog"

astăzi, 19:14
121

Un director care se ocupa de proiectele de apa si canalizare ale judetului Gorj a fost numit de premierul Dancila secretar de stat in Ministerul Culturii desi nu are nicio legatura cu domeniul, doar u...

Aeronava SMURD, solicitată la Botoșani pentru un pacient în stare gravă!

astăzi, 18:14
898

Elicopterul SMURD a fost chemat, joi, la Botoșani, pentru a prelua un bărbat aflat în stare gravă. Aeronava a aterizat pe poligonul Unității Militare 01189 din municipiul Botoșani, pa...

Cupa Jandarmeriei Botoșani Interinstituțională la Fotbal - FOTO

astăzi, 18:05
124

Cupa Jandarmeriei Botoșani Interinstituțională la Fotbal, desfășurată în perioada 12  -21 martie, și-a desemnat astăzi finaliștii. După o luptă acerbă, care face cinste amb...