Subvenţie de 3.000 de euro/ha pentru fermierii care cultivă usturoi

Subvenţie de 3.000 de euro/ha pentru fermierii care cultivă usturoi

Premierul Viorica Dăncilă anunţă creşterea sprijinului pentru fermierii care cultivă usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar. "Susţinem astfel menţinerea acestei culturi cu tradiţie, precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe care să asigure pe piaţă produse româneşti de calitate", a precizat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a spus, la începutul şedinţei de Guvern de marţi, că în fiecare judeţ în care a fost în ultima perioadă s-a întâlnit cu oameni care lucrează pământul sau dezvoltă mici afaceri în sectorul agricol şi au discutat despre cum poate Guvernul României să sprijine în continuare acest domeniu.

"Astăzi venim cu măsuri de îmbunătăţire a două programe apreciate de agricultori. Vom creşte considerabil sprijinul pentru fermierii care cultivă usturoi de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, aşadar o creştere de 300 la sută. Susţinem astfel menţinerea acestei culturi cu tradiţie, precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe care să asigure pe piaţă produse româneşti de calitate. De asemenea, pentru producătorii agricoli susţinuţi prin programul de tomate, vom prelungi cu două săptămâni, respectiv până la 15 iunie 2019, termenul de valorificare a producţiei. Luăm aceste decizii pentru a veni în sprijinul producătorilor, iar în cazul tomatelor ţinem cont de fenomenele meteorologice nefavorabile din această primăvară", a explicat premierul.

Premierul a menţionat că programul de sprijin pentru tomate cultivate în sere sau solarii se află în al treilea an de implementare, "asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate, începând cu luna mai până în luna decembrie".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... Epigrama (L)

astăzi, 10:22
141

În 2016, la editura „ATEC” din Focşani a apărut, într-o ediţie îngrijită de Gheorghe Andrei Neagu, o „Antologie de epigrame”. Volumul, după cum precizeaz...

A crescut numărul de sancționări date șoferilor de Locală în această săptămână - "Nu am pierdut niciun proces până acum"

astăzi, 09:29
223

Poliția Locală din Botoșani a sancționat peste 70 de conducători auto care au parcat sau au staționat neregulamentar, în perioada 14-19 iulie.Conform spuselor directorului instituției, nu ...

FC Botoșani, locul doi în prima ligă după victoria de ieri cu FC Voluntari

astăzi, 08:02
320

Botoșaniul a început foarte bine campionatul, reușind ca după victoria de ieri să fie pe locul doi în clasamentul primei ligi de fotbal din România.După egalul cu Astra din ...