Munca în România: fiecare pe cont propriu!

Munca în România: fiecare pe cont propriu!

Unu din doi angajați români consideră că nivelul de stres la locul de muncă actual este foarte ridicat, iar 15,4% afirmă că este chiar insuportabil de mare.

Pentru alți 27% stresul este moderat și doar 7,7% declară că este scăzut sau lipsește, arată rezultatele unui sondaj realizat de BestJobs.

De asemenea, patru din zece angajați explică stresul ridicat prin faptul că sunt nevoiți să preia din responsabilitățile colegilor, iar 37% sunt stresați de comunicarea slabă între manageri și echipă.

Mai mult, trei din zece spun că așteaptă prea mult ca superiorii să ia anumite decizii și că nu există muncă în echipă, fiecare fiind pe cont propriu.

Alți factori de stres pentru doi din zece respondenți sunt faptul că li se impun obiective greu de realizat, că primesc deadline-uri nerealiste sau că nu li se dau toate informațiile de care au nevoie pentru a-și face treaba.

E-mailurile sau SMS-urile primite de la superiori în afara orelor de program contribuie, de asemenea, la gradul ridicat de stres al angajaților!

Rezultatele acestui sistem de muncă total ineficient se vede și în efectele pe care munca le are asupra salariaților. Șase din zece respondenți au spus că și-au căutat alt job mai puțin stresant, în condițiile în care 46% dintre angajați au răspuns că au avut insomnii din cauza stresului de la job!

Mai mult, un sfert din respondenți spun că au avut probleme grave de sănătate pe fond de stres, în ntimp ce 37% dintre respondenți admit că și-au descărcat stresul acumulat la job asupra familiei sau prietenilor!

În paralel, 28% au recunoscut că și-au pierdut cumpătul la job.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De asta ce spuneți? Un motan a fost dus la „carceră” de angajații unui adăpost, pentru că le ajuta pe celelalte pisici să evadeze! VIDEO

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
546

Un motan de 6 ani face adevărate furori pe internet, după ce a eliberat de nenumărate ori celelalte pisici din adăpostul de animale Friends for Life din Houston, Texas.Quilty a învățat...

Prăpăd la Veneția - două persoane au murit FOTO

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
946

Fenomenul de "aqua alta" de la Veneția a ajuns în aceste zile la cel mai mare nivel din ultimii 50 de ani. Fenomenul este des întâlnit în laguna Veneției, dar cu co...

Legea a fost promulgată: alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2020, anual, cu rata medie a inflației

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
1480

Astăzi a fost promulgată Legea prin care este majorată anual alocația pentru copii cu rata medie a inflaţiei. Astfel că de la 1 ianuarie 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inf...