Promisiune: Dacă nu va fi schimbat între timp, Guvernul Dăncilă dă încă 100 de lei la salariu

Promisiune: Dacă nu va fi schimbat între timp, Guvernul Dăncilă dă încă 100 de lei la salariu

Salariații din România ar putea avea salariul minim net pe economie mai mare cu 100 de lei decât cel din prezent. Astfel, salariul minim brut actual de 2.080, adică 1.263 de lei net(în mână), ar trebui să depășească 2.300 de lei, pentru ca salariatul să primească în plus 100 de lei. În același timp, salariul minim pentru cei cu studii superioare, care cum este 2.350 de lei brut - situație în care salariatul primește 1.413 lei net (în mână) - ar urma să ajungă la 2.600 lei, adică cu 250 de lei mai mare.

Anunțul a fost făcut ieri de ministrul demis al muncii din România, deputatul de Botoșani, Marius Constantin Budăi, care preciza că Hotărârea de Guvern este deja scrisă și va fi afișată în această dimineață. Dar, până la această oră, precizarea făcută ieri în fața presei nu se materializase nicăieri.

Ministrul demis explicase că în noaptea de luni spre marți, înainte ca Vorica Dăncilă să ajungă la Botoșani, a purtat o discuție cu ministrul demis Eugen Teodorovici și cu premierul demis Dăncilă în acest sens, după ce majorarea fusese cuprinsă în programul de guvernare al PSD.

“De la 1 ianuarie 2020 salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei net. Este scris în programul de guvernare, se știa de acest lucru. Hotărârea de Guvern este practic scrisă. Astă noapte am discutat cu ministrul Eugen Teodorovici și cu doamna premier, am scris Hotărârea de Guvern. O vom posta ori în această după-amiază, ori mâine dimineață. Vor urma discuțiile în Comitetele de dialog social și testul imm-urilor. După perioada de transparență decizională va fi aprobată în ședință de Guvern”, a explicat ieri ministrul demis Marius Budăi.

Salariu minim de care beneficiază fiecare angajat din România a fost majorat la 1 ianuarie 2019 printr-o hotărâre de guvern, gest care a crescut practic salariile la jumătate din salariații din țară, dar și contribuțiile agenților economici către bugetul de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
207

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
254

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
924

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...