Expert: posesorii de centrale de apartament, cei mai afectați de scumpirile de toamnă

Expert: posesorii de centrale de apartament, cei mai afectați de scumpirile de toamnă

 Otilia Nuţu, analist de politici publice în energie și infrastructură  

De la 1 octombrie cresc prețurile la energia electrică cu 5% și la gaze cu 6%, pentru consumatorii casnici. De ce? E foarte simplu, spune la RFI Otilia Nuţu, analist de politici publice în energie și infrastructură la Expert Forum: când cererea e mare, e normal ca prețurile să fie mai mari.

Cei mai afectați de aceste majorări vor fi românii cu venituri medii, care au centrale de apartament. Expertul le recomandă celor nemulțumiți de valoarea facturilor să își schimbe furnizorii:

"O creștere de prețuri cu 5 - 6% pentru energie electrică nu se simte la o factură pentru un consumator mic. La gaze este într-adevăr o problemă în situația în care aveți o centrală de apartament și consumul de gaze este foarte mare iarna. Tocmai de aceea este important ca pentru cei pentru care factura pentru gaze este mare să încerce să facă niște căutări. Acum există foarte mulți furnizori, și de energie electrică și de gaze. Furnizorii mari în general fac oferte la pachet pentru ambele și-atunci oferă și discount-uri sau pot să ofere servicii suplimentare, cum ar fi întreținere pentru centrala de apartament", explică Otilia Nuțu (AUDIO) la rfi.ro.

Analistul de politici publice în energie și infrastructură la Expert Forum recomandă celor interesați să acceseze site-ul Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, anre.ro, unde există mai multe comparatoare de prețuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...