Posesorii de centrale vor cotiza la sistemul centralizat: "Si ei beneficiaza de caldura de la Termica", spune Florin Sandu!

Posesorii de centrale vor cotiza la sistemul centralizat: "Si ei beneficiaza de caldura de la Termica", spune Florin Sandu!
Campania desfasurata de Termica, prin care societatea isi asigura clientii racordati la sistemul centralizat de energie termica ca nu vor plati mai mult in aceasta iarna, loveste in detinatorii de centrale! Mai exact, un ordin ANRSC prevede ca energia termica inregistrata in partile comune ale scarilor de bloc sa fie platita de absolut toti locatarii.

Ordinul Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare, 343 din 2010, stabileste repartizarea consumurilor de energie termica intre consumatorii din imobilele de tip condominiu, in cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru incalzire si apa calda de consum.

Astfel incepand din aceasta iarna, vor fi pusi la plata si proprietarii de microcentrale de apartament debransati de la sistemul centralizat.

Contactat de reporterul Stiri Botosani, managerul general al SC Termica SA Botosani spune ca masura este fireasca, intrucat si posesorii de centrale beneficiaza de caldura de la Termica.

"Este vorba despre energia termica inregistrata in scarile de bloc. Este un ordin emis de ANRSC pe care il respect, nu il putem comenta. Si locuitorii cu centrale termice beneficiaza de caldura de la Termica, prin acele tevi care trec prin apartament, eventualele calorifere de pe scara blocului si tevile de la subsol. Acest ordin a fost dat in urma unor calcule, nu fara sa aiba la baza calcule exacte. Aceasta e situatia, ce putem face noi, nu avem ce sa facem decat sa repartizam cheltuielile cum ne impune acest ordin", spune Florin Sandu, care a mentionat faptul ca, in opinia sa, nu cred ca facturile vor fi cu mult mai mari decat in iarna trecuta.

"Anul trecut, factura pentru aceste tevi era de pana la 10% din energia termica inregistrata intr-o scara de bloc. Fiecare asociatie de locatari stabilea dupa cum voia, unii plateau mai putin, altii mai mult. Acum e un procent exact, de la 30 la 50%", a completat managerul general al SC Termica, societate care inregistreaza la nivelul municipiului Botosani 13.000 de beneficiari. 

"Operatorii economici care exploatează repartitoare de costuri şi nu finalizează inventarierea suprafeţei echivalente termic în subsolurile condominiilor în care sunt montate repartitoare de costuri, până la începutul sezonului de încălzire 2010-2011, se admite, numai pentru acest sezon de încălzire, utilizarea în calculele de repartizare a unei cote procentuale aferente părţilor comune de 30% din valoarea facturii pentru încălzire în lunile decembrie, ianuarie şi februarie şi de 50% din valoarea facturii în celelalte luni în care se furnizează agent termic pentru încălzire", se arată în Ordinul ANRSC.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
5

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
32

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
25

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...