Constructor din Botoșani amendat cu 40.000 de lei

Constructor din Botoșani amendat cu 40.000 de lei

Constructorul unui hipermarket ce urmează a fi ridicat pe Șoseaua Iașului, în periferia municipiului Botoșani, a fost amendat de Garda de Mediu (GM) cu 40.000 de lei, după ce comisarii au constatat, marți, mai multe nereguli cu privire la activitatea agentului economic.

„Din dispoziția Comisarului General am demarat acțiuni de verificare a modul de realizare/îndeplinire a măsurilor trasate cu ocazia controalelor anterioare pe tematica calității aerului înconjurator”, spun reprezentanții GM.

Operatorul economic nu face dovada amenajării unui sistem pentru stropirea permanentă a frontului de lucru, astfel în incinta șantierului și în afara acestuia, datorită condițiilor meteo, erau antrenate particole de praf și nu a instituit sistemul de colectare separată a deșeurilor rezultate din activitatea desfășurată, deșeurile erau colectate în amestec (folie, tablă, hârtie și carton, PET) întru-un container de 4 mc, după cum prevăd normelor în vigoare.

Mai mult, evidența deșeurilor este incompletă, în registru fiind evidențiate doar deșeurile menajere, iar constructorul nu face nici dovada vidanjării apelor uzate menajere și transporul acestora la o stație de epurare autorizată.

„Pentru toate neconformitățile constatate s-au stabilit o serie de măsuri, și totodată operatorul economic a fost sancționat conform Legii 211/2011 cu amendă de 40.000 lei. Menționăm că același operator economic la verificarea inițială din luna februarie 2020 a fost sancționat cu avertisment”, mai spun reprezentanții instituției de control.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
19

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
41

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...