Ciudățenia din spatele „super afacerii” cu terenuri de la Cornișa

Ciudățenia din spatele „super afacerii” cu terenuri de la Cornișa

O companie care a concesionat două loturi de teren în cadrul Parcului de Agrement „Cornișa” își vinde patrimoniul. Este vorba despre SC Vogue SRL, care gestionează două spații dispuse în colțuri opuse ale zonei, unul având o suprafață de 150 de metri pătrați, iar celălalt cu un areal de 250 de metri pătrați.

Loturile au fost scoase la vânzare pe Facebook, anunțul fiind făcut de către un numit Iulian Drobota, care nu a specificat vreun detaliu al „super afacerii” în afara localizării terenurilor. Contactat telefonic, acesta a refuzat să nominalizeze societatea care eliberează terenurile, precizând că există un unic acționar al firmei și că numele său, precum și al companiei pot fi spuse doar față în față. De asemenea, persoana de contact a refuzat să spună telefonic o sumă cerută pentru vânzare.

„Terenurile sunt foarte bine amplasate. Unul este situat lângă parcul de joacă, celălalt este lângă râul de rafting, ceea ce e o bilă albă. Încă un avataj este că terenurile sunt favorabile pentru amplasarea unui chioșc, a unei pizerii, depinde de ce se dorește. Nu se mai păstrează terenurile din motive financiare, nu din alt considerent, cum ar fi vreun motiv politic”, a precizat acesta.

Conform listei de ofertanți adjudecați pentru concesionarea unui teren în zona Parcului de Agrement, pentru terenurile gestionate de SC Vogue SRL se achită tarife de 400 de lei/mp/an, respectiv de 350 de lei/mp/an, adică nu mai puțin de 75.000 de lei anual pentru deținerea celor două.

Pentru a putea tranzacționa terenurile, pentru care societatea a încheiat un contract de concesiune cu Primăria municipiului Botoșani, acționarul și-a scos la vânzare compania, persoana de contact menționând că aceasta se va vinde precum se procedează în alte cazuri, „în mod normal pe sute de mii de euro”, dar declinând categoric depășirea sau chiar atingerea sumei de 300.000 de euro.

SC Vogue SRL a fost înființată în anul 2000, cei mai mulți angajați fiind înregistrați în 2014, adică nici mai mulți, nici mai puțini de șapte. Din anul următor, compania figurează cu 0 angajați și cu datorii de 59.910 lei, menținute la aceeași cotă până în 2018, când  au fost lichidate. În momentul de față, firma care se vinde are un capital propriu de puțin peste 500.000 de lei, reprezentând active circulante, însă 0 profit, 0 cifră de afaceri, 0 angajați, 0 activități.

Revenire:

Administratorul SC Vogue SRL, Cătălin Ciobanu, a infirmat o astfel de tranzacție, subliinind că autorul anunțului nu are nicio legătură cu societatea în cauză.

„Societatea noastră nu a dispus vânzarea patrimoniului și nu a scos la vânzare terenurile la care faceți referire. După cum știți, o asemenea decizie se poate lua doar în Adunarea Generală a Asociaților și nu există o asemenea decizie. Cadrul legal este foarte riguros iar o asemenea vânzare nu se efectuează prin rețeaua Facebook. Nu îl cunoaștem pe numitul Iulian Dobrotă iar această persoană nu reprezintă societatea noastră”, declară Cătălin Ciobanu.