Teatrul Vasilache vă invită astăzi la spectacol. Unde? On-line. De la 11.00, fix!

Teatrul Vasilache vă invită astăzi la spectacol. Unde? On-line. De la 11.00, fix!

Pentru prima dată în istoria sa, duminică, 17 mai 2020, începând cu orele 11.00, Teatrul Vasilache vă invită în fața micilor ecrane pentru a viziona spectacolul „Pinocchio rămâne la școlă?”, spectacol care a fost înregistrat pe YouTube și poate fi vizionat începând cu ora 11.00.

Într-o clasă de elevi, în timpul orelor de curs, poliţia comunitară îi aduce pe Pinocchio şi „amicii săi” Vulpescu Gabriel (zis Marfă) şi Motănescu Daniel (zis Kics) pentru a li se efectua un test de cultură generală.

În faţa clasei (publicul spectator), învăţătorul va evalua, împreună cu aceasta, cunoştinţele micilor vagabonzi. Ce se întâmplă cu cei trei „prieteni” pe parcursul orelor şi consecinţele evaluării acestora, este, de fapt, povestea din spectacolul nostru. Un spectacol interactiv, educativ, plin de umor şi surprize ce poate fi un instrument didactic pentru învăţători şi elevi.

Regia este semnată de Marius Rogojinschi, scenografia: Marius Rogojinschi şi Mihai Pastramagiu. Consultant didactic: înv. Elena Ailenei.

Mihaela Nistorica (Pinocchio Păpuşa şi Vulpoiul Marfă), Ibica Leonte (Motanul Kiks), Marius Rusu (Învăţătorul), Ioan Cristian Costăchel (Poliţistul) şi Postolache Liliana (Pinocchio) sunt actorii care vor încânta în ziua de duminică, 17 mai 2020, toţi iubitorii de teatru.

Spectacolul a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun spectacol educativ la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Guguţă” – ediţia a V-a Chişinău – Republica Moldova (17 – 21 aprilie 2007).

Spectacolul poate fi vizionat aici:

 

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Ultima zi de liceu, întâia zi cu amintiri pentru elevii din anii terminali din cadrul Liceului Alexandru cel Bun din Botoșani

Sâmbătă, 30 Mai 2020
1211

Conducerea Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani a organizat festivitatea de absolvire dedicată elevilor din anii terminali, într-un mod cu totul inedit pentru a împărt...

Mama a patru copii, diagnosticată cu cancer, are nevoie de ajutorul semenilor

Sâmbătă, 30 Mai 2020
589

Minuța Marcu, în vârstă de 37 ani,  din comuna Corni, județul Botoșani, este mama a patru fetițe minunate, dar bucuria de a le crește este umbrită de un diagnostic crunt pus de...

Week-end de poveste la Teatrul Vasilache

Sâmbătă, 30 Mai 2020
324

În acest week-end Teatrul Vasilache invită spectatorii, cu mic cu mare, să vizioneze online unele dintre cele mai îndrăgite piese de teatru.Așadar, în cursul zilei de sâ...