Românul care a cerut deshumarea lui Mihai Eminescu, acuză Consiliul Județean Botoșani de dispreț la adresa marelui poet și a doctorului acestuia!

Românul care a cerut deshumarea lui Mihai Eminescu, acuză Consiliul Județean Botoșani de dispreț la adresa marelui poet și a doctorului acestuia!

Laurian Stănchescu, scriitorul care i-a solicitat anul trecut procurorului general Augustin Lazăr deshumarea poetului Mihai Eminescu și deschiderea unui dosar pentru moarte suspectă, acuză Consiliul Județean de la Botoșani de ofensă și dispreț la adresa marelui poet și a doctorului acestuia, medicului evreu Francisc Isac.

Într-o scrisoare deschisă adresată C.J. Botoșani, Premierului și Guvernului României, Comunității Evreești, Consiliului Național Pentru Combaterea Discriminării, dar și Institutului Național pentru studierea Holocaustului din România "ELIE WIESEL", Laurian Stănchescu susține că memoria medicului evreu Francisc Isac, este tratată în ziua de astăzi de oficialități ca o blasfemie.

În perioada “Botoșani” a poetului Mihai Eminescu, medicul curant al acestuia a fost evreul Francisc Isac. În acea perioadă tragică pentru poet, medicul evreu era medicul șef al spitalului din Botoșani și venea zilnic să-l îngrijească. I-a alinat suferințele fizice și spirituale cu frăție și duh biblic, îi obloja rănile picioarelor spălându-le cu mâinile sale, îl apăra pe poet de agresiunile politice și s-a luptat pentru pensia poetului în Parlament. În același timp însă, botoșănenii,compatrioții săi, îl lăsau să moară de foame. Nimic nou sub soare, așa e?

“Consiliul Județean Botoșani se comportă neonorant cu memoria medicului evreu Francisc Isac, medicul fără arginți, îngrijitorul și vindecătorul lui Mihai Eminescu din perioada Botoșani. Am cerut să se ridice o statuie în amintirea și memoria medicului devotat suferinței poetului nefericit, iar această instituție s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont... trimițând Memoriul meu... Memorialului Eminescu din Ipotești”, spune Laurian Stănchescu în scrisoarea deschisă.

Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România și membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Laurian Stănchescu, care este și inițiatorul unei campanii în care și-a propus să aducă în țară osemintele lui Constantin Brâncuși, susține că instituțiile de la Botoșani au avut o reacție complet inadecvată față de orice propunere făcută în acest sens.

“Onor, Institutului Cultural din Ipotești, subterfugiul al Consiliului Jude’ean Botoșani aduce ofensă și dispreț celor două spirite, unul evreu, celălalt român, înfrățite de o pildă biblică, aceea a medicului aplecat peste nenorocirea unui biet bolnav părăsit de compatrioții săi. Denunț această ticăloșie, consider că este un act odios și criminal împotriva unor suflete urgisite peste măsura Domnului în presă și în memoria umană, cer dreptate și reparație morală pentru medicul evreu Francisc Isac și poetul martir Mihai Eminescu. Posteritatea lor nu trebuie tulburată de netrebnicia unor funcționari inculți, mediocri și lași...!”, mai spune Laurian Stănchescu în scrisoarea deschisă care va atrage cu siguranță atenția Consiliului Național Pentru Combaterea Discriminării și a Institutului Național pentru studierea Holocaustului din România "ELIE WIESEL".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Cifrele dezastrului: în 10 ani, România a pierdut 300 mii de angajați din mediul privat

Marţi, 3 Decembrie 2019
739

În ultimii 10 ani, România a rămas fără aproximativ 300 mii angajați din mediul privat. Dacă în 2009 existau 4,2 milioane de angajați, în 2018 această cifră a scăzut l...

Mâine, preoții vor oficia o slujbă de pomenire pentru Nicolae Iorga: se împlinesc 79 de ani de la trecerea în neființă a celui mai mare istoric român

Marţi, 26 Noiembrie 2019
529

Cei 79 de ani de la trecerea în neființă a celui mai mare istoric român al tuturor timpurilor va fi marcată în acest an cu ample manifestări de către Muzeul Judeţean Botoşani....

România, țara în care zilnic, 5 persoane sunt răpite sau lipsite de libertate. Doar 10% din agresori au fost trimiși în judecată!

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019
458

Un comunicat privitor la cauzele de lipsire de liberate în mod ilegal din România, emis de Parchetul de pe lângă Înalta curte de Casație și Justiție arată că în fie...