Pictorii botosaneni sunt alaturi de artistul dorohoian Petru Maxim! - VIDEO

Pictorii botosaneni sunt alaturi de artistul dorohoian Petru Maxim! - VIDEO

 PETRU MAXIM  

Impresionati de povestea artistului Petru Maxim, din Dorohoi, poveste pe care Stiri Botosani a prezentat-o in urma cu aproape doua saptamani, un grup de pictori botosaneni, in colaborare cu Muzeul Judetean Botosani, anunta organizarea unei expozitii in scop caritabil, intitulata "Artisti botosaneni in sprijinul sinistratilor".

PETRU MAXIM - "Artistul din Dorohoi nu exista pentru Botosani!"

Banii obtinuti pe lucrarile ce vor fi vandute in urma unei licitatii vor fi directionati catre Petru Maxim, pentru ca artistul din Dorohoi sa isi poata reconstrui casa distrusa de inundatiile din 28 iunie 2010.

Expozitia va avea loc miercuri, 4 august, incepand cu ora 17.00, la sediul Muzeului Judetean Botosani, licitatia pornind de la 200 lei si ajungand pana la 3700 lei.

"Initiativa le apartine artistilor plastici, deci ei sunt cei care au propus licitatia respectiva. Suntem in faza in care adunam lucrari, deja pana la ora asta avem 17 artisti care au donat cate o lucrare pentru licitatie. Speram ca tot mai multi artisti sa afle de intentia noastra de a face o licitatie caritabila si speram ca tot mai multi oameni de afaceri sau persoane cu bani care vor dori sa fie alaturi de noi saptamana viitoare miercuri, 4 august, incepand cu ora 17.00. Vom face aceasta licitatie aici, la sediul muzeului", a precizat Lucica Parvan, managerul Muzeul Judetean Botosani.

Astfel, sumele castigate in urma vanzarilor lucrarilor de pictura vor ajunge la ceramistul Petru Maxim, artistul care si-a vazut casa, atelierul, dar si opera inghitite de apa. Managerul  Muzeul Judetean Botosani a tinut sa precizeze ca nu isi doreste ca tablourile sa nu aiba cumparatori, insa, in cazul in care acest lucru se va intampla, lucrarile vor ramane in posesia artistului Petru Maxim, urmand ca acesta sa incerce sa le vanda, daca doreste.

Printre pictorii care se solidarizeaza cu drama lui Petru Maxim sunt Victor Hreniuc, Corneliu Dumitriu, Teodor Valenciuc, Liviu Şoptelea, Florin Grosu, Ionuţ Gafiţeanu, Aida Boţan Şuster, Marcel Alexa, George Şpaiuc, Constantin Livadaru, Silviu Babii, Alexandru Hreniuc.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Cătălin Silegeanu: Despre actorii blaturilor politice, Flutur și Cosmin!

astăzi, 12:27
78

Comunicat:Am intrat în linie dreapta cu campania electorală. Sunt foarte dezamăgit. Mă așteptam la o campanie axată pe problemele cetățenilor și ale orașului. Însă am asistat...

(P) ALDE Botoșani: Zona Metropolitană, locul cu salarii generoase și eficiență zero!

astăzi, 11:59
118

Comunicat:Constituită pentru atragerea eficientă a fondurilor europene, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani” s-a dovedit a fi un fiasco. Cele opt...

Un tânăr a paralizat de la jumătate după un accident petrecut noaptea trecută. A fost transportat în stare gravă la Iași

astăzi, 10:39
933

Un bărbat de 34 de ani din Santa Mare a fost transportat la Iaşi paralizat de la mijloc în jos după ce a fost victima unui accident rutier produs chiar de el, în noaptea de vineri spre ...