In atentia artistilor: Daca ai intre 5 si 25 de ani, Mihai Traistariu te invita la "Liga Campionilor!"

In atentia artistilor: Daca ai intre 5 si 25 de ani, Mihai Traistariu te invita la "Liga Campionilor!"

MIHAI TRAISTARIU

Mai sunt cateva zile si se incheie inscrierile pentru Festivalul International de Muzica Pop "LIGA CAMPIONILOR ". Concursul va avea loc in perioada 4 - 8 august la Rasnov, in aer liber, in fiecare zi, chiar in Cetatea Rasnov, Mihai Traistariu fiind desemnat presedinte al juriului festivalului.
 
Organizatorii evenimentului sunt Federatia STAR MUSIC, Primaria Rasnov si Asociatia "Rosenau Turism". Presedintele juriului a fost ales interpretul Mihai Traistariu, el alegand si denumirea festivalului, s-a ocupat de preselectie si tot artistul este si cel care a alcatuit si regulamentul concursului, care este unul complet diferit de ce s-a vazut pana acum la alte competitii de gen.
 
Festivalul, denumit sugestiv LIGA CAMPIONILOR (CHAMPIONS LEAGUE), isi propune sa aduca in fata publicului cele mai bune voci la ora actuala, nelansate inca pe piata muzicala. In acest sens, regulamentul concursului are o cerinta cu totul si cu totul speciala: poate sa se inscrie in concurs oricine doreste, cu conditia sa aiba in palmares cel putin un premiu 1, 2, 3 sau trofeu la vreun festival national sau international.

Pana in acest moment s-au inscris 109 concurenti si lista este deschisa pana pe 1 august.
Festivalul este gandit exact ca si campionatul mondial de fotbal: "Champions League".
Fiecare dintre concurenti are de pregatit pentru concurs cate 3 melodii, insa nu toti vor avea sansa sa le cante pe toate trei. Absolut toti concurentii se bat in primele doua zile de competitie (Etapa Preliminara), avand de cantat o prima melodie. In urma jurizarii, primii 50 de concurenti merg mai departe in Semifinala din cea de-a 3-a zi, iar ceilalti parasesc competitia. In cea de-a 4-a zi, doar 25 de concurenti raman si se bat in marea Finala.
Sunt admisi in concurs tineri cu varsta cuprinsa intre 5 si 25 de ani, fiind impartiti in 5 grupe de varsta: 5 - 7 ani, 8 - 10 ani, 11 - 13 ani, 14 - 17 ani si 18 - 25 ani. Concurentii pot canta orice melodii, la alegere, din repertoriul romanesc sau international, ritmate sau lente. Singura problema e sa convinga juriul. Cei care-si doresc sa participe mai pot sa se inscrie pana pe data de 1 august! In acest sens, ei pot vizita site-ul oficial al festivalului:
www.festivalulligacampionilor.blogspot.com 
 
Juriul e format numai din specialisti in domeniul muzical: Mihai Traistariu (presedintele juriului), Marcel Iorga (compozitor), Alexandra Toader (violonista), Carmen Fulger (realizator tv, actrita si interpreta), Catalin Dascalu (compozitor), Doina Morosanu (interpreta), Aida Borovina (interpret), Claudiu Bulete (compozitor), Johnny Badulescu (13 ani - multiplu laureat la festivaluri nationale - 15 trofee), Andreea Olariu (14 ani - multipla laureata la festivaluri nationale - 18 trofee), Lucas Molina (dansator de flamenco si interpret din Argentina - va juriza doar la finala).

Pentru corectitudinea jurizarii si pentru a evita eventualele pile, relatii, spagi, grade de rudenie sau prietenie, presedintele juriului, Mihai Traistariu, a inventat o noua regula: din toate cele 10 note pentru un concurent - va elimina cele mai mici doua note si cele mai mari doua note, astfel ca media unui concurent va fi format doar din ... 6 note.

In felul acesta se vor evita usoarele erori care pot aparea, ranchiuna unor jurati care nu mai colaboreaza cu anumiti concurenti ori vesnicele pile de pe la festivalurile de gen.

Mihai Traistariu a fost invitat de peste 80 de ori in ultimii 3 ani sa faca parte din numeroase jurii la festivalurile nationale si internationale de muzica si, din acest motiv, si-a propus doua lucruri:
1. sa fie corect pana la Dumnezeu, ori de cate ori va fi invitat intr-un juriu si sa aiba grija ca si ceilalti membri ai juriului sa nu sara calul;
2. sa descopere tineri cu voci senzationale si sa-i promoveze, acordandu-le un premiu special care-i poarta numele: Premiul "Mihai Traistariu". Premiul consta de fiecare data in promisiunea ferma ca va canta in duet cu castigatorul sau castigatoarea si ca vor merge cu duetul la televizor sa-i faca astfel cunoscuti pe tinerii cu voci fenomenale. Artistul a ajuns deja la al 25-lea premiu "Mihai Traistariu", urmand ca pe 8 august, la Rasnov, la festivalul international "Liga Campionilor" sa-l acorde pe cel de-al 26-lea!
Mihai Traistariu: "Ar fi cazul ca televiziunile din Romania sa inceteze sa mai promoveze toate pitipoancele si sa aduca incet-incet valoarea inapoi! Cred ca deja lumea e satula de balci si circaraie! Nu-i pacat sa nu ajutam acesti tineri care ne fac cinste oriunde merg? Sper ca peste 5 - 10 ani sa-i vad pe acesti tineri fenomenali la tv si nu toate fufele care au trait cu fotbalisti si cu ... povestile lor de viata!".
 
Premiile festivalului sunt in valoare de 6000 de RON. Vor fi acordate si 5 titluri de miss si 5 de mister festival (pentru fiecare din cele 5 grupe de varsta). Concurentii au cazarea si masa asigurata pe toata perioada festivalului, atata timp cat vor rezista in competitie!


Pe parcursul zilelor de festival, concurentii si juriul vor avea parte de multe surprize. Pe langa focul de tabara, o vizita la Castelul Bran (Dracula Castle) sau diverse campionate de fotbal, volei etc., ei vor avea ocazia sa profite din plin de ... Zilele Orasului Rasnov. Cu aceasta ocazie, dupa o pauza de 10 luni, va fi din nou redeschisa publicului vizitator Cetatea Rasnov. Ea va fi deschisa incepand cu data de 4 august iar intrarea va fi libera toata luna august. Apoi, toata luna august va fi pentru tusisti un prilej de ... sarbatoare. Astfel, intre 13 şi 15 august la Râşnov va avea loc cea de a VIII-a ediţie a Festivalului Ecvestru. In perioada 6 - 15 august, se va desfăşura Festivalul Internaţional de Film Istoric. Intre 16 - 22 august se va desfăşura Festivalul Studenţesc de Artă. Şirul evenimentelor de vară se va finaliza cu Festivalul Istoric Academic "În numele trandafirului", ce va avea loc între 26 şi 29 august, după care, între 3 şi 5 septembrie, va avea loc Festivalul Medieval.
In fiecare seara, la Cetatea Rasnov vor fi proiectate filme, astfel incat turistii sa simta din plin vacanta la munte.
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacol de magie, iluzii și umor la Teatrul „Vasilache” Botoșani! (Foto)

astăzi, 19:45
18

Teatrul „Vasilache” îi invită pe cei mici, sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 11:00, să vizioneze un spectacol de divertisment prezentat de trupa Stoneli – Circul Magic ...

A fost prelungit termenul de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă!

astăzi, 19:02
35

Odată cu prelungirea termenului de înaintare a cererii de înscriere, s-a prelungit și perioada de depunere a dosarelor de recrutare, noua dată - limită fiind 24 mai 2024.În s...

„Micul Prinț”, un spectacol pentru toate vârstele, se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” Botoșani!

astăzi, 18:03
57

În această săptămână, publicul botoșănean iubitor de teatru poate viziona spectacolul „Micul Prinţ” la Teatrul „Vasilache”  în zilele de joi, 16 m...