"S.O.S.: Cosula" la Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film

"S.O.S.: Cosula" la Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film
În perioada 25-29 august 2010 are loc Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film, ediţia a XII- a, care se va desfăşura la Casa de Cultură Ţărănească din comuna Slătioara, judetul Vâlcea, şi care este organizat de Fundaţia "Nişte ţărani".
 
Festivalul este deschis filmelor documentare artistice, reportajelor, precum şi filmelor de scurtmetraj de până la 30 de minute, pe teme care aparţin fie categoriei ecologico-turistice, fie categoriei etnografico-folclorice, cu participarea realizatorilor din ţară şi din afara ţării (Anglia, Spania, Italia, Portugalia,Franţa).

Filmul "S.O.S: Coşula" - având ca realizator pe Margareta Mihalache, referent de specialitate la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, a fost selectat pentru faza finală de juriul internaţional al Festivalului – urmând să fie prezentat în ziua de 26.08.2010 în cadrul vizionării filmelor intrate în competiţie.

Realizatoarea filmului s-a bucurat de consultanţă ştiinţifică din partea muzeografului Ionel Bejenaru, de la Muzeul Judeţean Botoşani, şi a prof. dr. Gheorghe Macarie, de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi.
 
"Dacă va fi auzit, S.O.S: Coşula ar conduce la întregirea Patrimoniului Cultural Naţional, la creşterea semnificaţiei sale valorice, demersul filmului fiind motivant, pledând şi pentru o cauză oportună şi stringentă", a precizat muzeograful Ionel Bejenaru.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
210

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
287

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
226

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...