Alin Alexuc, felicitat de prefectul Cristian Roman pentru titlul de vicecampion mondial la lupte greco-romane

Alin Alexuc, felicitat de prefectul Cristian Roman pentru titlul de vicecampion mondial la lupte greco-romane

 Alin Alexuc (tricou galben) a fost desemnat sportivul anului 2009  Adevarul

Prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, l-a felicitat marti pe botosaneanul Alin Alexuc, sportivul care saptamana trecuta a obtinut medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Budapesta, devenind astfel vicecampion modial de juniori la lupte greco-romane.

Cristian Roman a tinut sa il felicite atat din partea sa, cat si din partea tuturor botosanenilor, oferindu-i sportivului, in semn de apreciere, o diploma de excelenta din partea Institutiei Prefectului, dar si o suma de bani din partea sa.

"In primul rand l-am intrebat cum s-au comportat prietenii nostri maghiari, pentru ca am vrut sa stiu daca atmosfera i-a fost ostila sau nu. Cand esti singur in ring, performanta conteaza, dar si celalalt jucator, care este publicul, si chiar impotriva publicului el a obtinut aceasta performanta. L-am felicitat si i-am spus ca noi, botosanenii, suntem mandri de oameni ca el. La Botosani mai este si altceva decat talharii care se intampla, sinistrati, foame , somaj, avem si oameni  care merita cu adevarat sa fie apreciati si respectati. Toate aceste lucruri trebuie aduse la cunostinta botosanenilor, avem valorile noastre si viata trebuie sa mearga inainte", a afirmat prefectul de Botosani.

Alin Alexuc a fost impresionat de gestul prefectului de Botosani si a tinut sa precizeze ca ar trebui sa mai existe si alte persoane care sa aprecieze munca si reusita unui sportiv de performanta. Dupa ce a obtinut doua medalii la Campionatele Europene si una la Mondiale, sportivul spune ca este mandru de performanta la care a reusit sa ajunga si ca se pregateste pentru Campionatele Mondiale de seniori din septembrie.

"Ma simt mandru de mine, e rodul muncii mele de atatia ani, 10 ani, cat m-am pregatit, ma asteptam sa iau si eu medalia la Campionatele mondiale. Daca la Europene am luat doua medalii, trebuia sa iau una si la Mondiale. E un gest pe care ar trebui mai multi sa-l faca, ca nu multi ajung sportivi de performanta si in special sa scoata rezultate la asa nivel. Urmeaza Campionatele Mondiale de seniori din Moscova, din septembrie, iar dupa aceea o minivacanta", a declarat Alin Alexuc, care la numai 20 de ani a atins performante demne de un mare sportiv al lumii.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
238

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
395

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
539

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...