Organizatorii Festivalului-concurs coral de colinde, ajuns la a zecea ediție, au finalizat regulamentul evenimentului

Organizatorii Festivalului-concurs coral de colinde, ajuns la a zecea ediție, au finalizat regulamentul evenimentului

Festivalul - Concurs Coral  „O, ce veste minunată” a ajuns la cea de zecea ediție. Evenimentul va avea loc în Sala „Mihai Eminescu” a Hotelului „Rapsodia” din municipiul Botoșani, pe 14 decembrie a.c., începând cu ora 12:00.

Organizatorii au finalizat regulamentul de desfășurare a competiției.

Condiții generale de participare:

1.a. Participanţi în concurs:

- Pot participa toate genurile de coruri de amatori, respectiv: - formații corale feminine/bărbăteşti/mixte, pe voci egale (fete/băieți, femei/bărbați), grupuri corale.

- Nu există limită de vârstă.

1.b. Concursul se va desfăşura pe 4 secţiuni:

A. Grupuri folclorice/Grupuri psaltice;

B. Coruri pe 1-2 voci;

C. Coruri pe 3-4 voci;

D. Creaţie;

2. Repertoriu de concurs:

- Repertoriul va cuprinde colinde, cântări psaltice, cântece de stea, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou;

- Formaţiile vor prezenta 3 lucrări muzicale, cu o durată de maximum 10 minute.

- Concursul îşi propune să încurajeze prezentarea creaţiilor muzicale în primă audiţie.

- Acompaniamentul poate fi realizat cu instrumente tradiţionale, pian, chitară, percuţie, etc. Nu se admite acompaniament înregistrat, negative, etc.

- Juriul poate opri interpretarea scenică, atunci când se depăşeşte limita rezonabilă a timpului, sau din alte motive.

3. Transport şi cazare:

- Organizatorii asigură masa și cazarea participanţilor, în limita a 30 de participanţi/formaţie, pe baza tabelului anexat, completat, semnat şi ştampilat. Cazarea formațiilor din alte județe se va face în limita fondurilor disponibile, prioritate având cei care s-au înscris din timp.

- Transportul va fi asigurat de către concurenţi, sau de către centrele culturale pe care le reprezintă.

4. Înscriere:

- Înscrierea la Festivalul-Concurs Coral “O, ce veste minunată” se poate face până la data de 27 noiembrie 2019.

- Formațiile concurente vor trimite:

a. Fișa de înscriere;

b. Partiturile celor trei piese din concurs și durata fiecărei lucrări.

- Formațiile corale vor trimite fișele de înscriere și partiturile pe adresa de e-mail: muzica@centrulcreatieibt.ro

- Juriul va face preselecția formațiilor concurente, având drept criterii valoarea artistică și data înscrierii în concurs.

5. Juriu:

- Juriul este compus din personalităţi locale şi naţionale, respectiv dirijori, profesori, artişti, specialişti în domeniul artelor şi ai culturii, în general.

6. Criterii de evaluare:

- Jurizarea se face în funcţie de următoarele criterii: - intonaţie, ritmică, dinamică, interpretare, stil, dificultatea repertoriului.

- Hotărârile juriului sunt definitive şi nu pot fi contestate. Lucrările juriului, sistemul de notare și notele juriului sunt confidențiale.

7. Premii:

- Trofeul concursului „Gheorghe Timofte”, de 3000 de lei:

A. Grupuri folclorice/Grupuri psaltice:

- Premiul 1 – „Ion Prelipceanu”, în valoare de 1.000 lei

- Premiul al 2-lea, de 800 de lei

- Premiul al 3-lea, de 500 lei

B. Coruri pe 1-2 voci :

- Premiul 1 – „Gheorghe Holca”, de 1.000 de lei

- Premiul al 2-lea, de 800 de lei

- Premiul al 3-lea, de 500 de lei

C. Coruri pe 3-4 voci:

- Premiul 1 – „Gheorghe Cojocaru”, de 2.000 de lei

- Premiul al 2-lea, de 1.500 de lei

- Premiul al 3-lea, de 1.000 de lei

D. Creaţie:               

- Premiu special, de 500 de lei

- Trofeul poate fi câştigat de către oricare formaţie, indiferent de categoria la care este înscrisă.                   

- Juriul are dreptul de a nu acorda unele premii, sau de a le redistribui. În cazul în care concurenții au punctaj egal, vor putea fi acordate premii ex-aequo. Pot fi oferite mențiuni și premii speciale, atât din partea organizatorilor, cât și din partea juriului, sponsorilor, mass-media, etc.

Protecţia datelor cu caracter personal

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani informează concurenţii despre drepturile pe care subiecții datelor cu caracter personal le dețin: dreptul la informare, dreptul la acces de date, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus  unei decizii individuale, dreptul de acces la justiție, reglementate de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 și legislația națională privind protecția și securitatea datelor personale, în vigoare.

În semnarea acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal (menţionată în coloana de tabel nominal), concurenţii participanţi la acţiunea desfăşurată de instituţie confirmă că au citit și au înțeles conținutul prezentului acord, iar cele exprimate mai jos reprezintă voința lor, în cunoștință de cauză, liber exprimată, transpusă în tabelul nominal anexat ce urmează a fi completat corespunzator. Concurenţii participanţi la acţiunea desfăşurată îşi exprimă consimțământul în mod expres cu privire la utilizarea şi prelucrarea datelor lor cu caracter personal de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, astfel:

pentru prelucrarea datelor în vederea înscrierii la festival/ concurs/acțiune;
pentru colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal pe toată durata concursului menționat (înregistrare video, poze, distribuire pe site-ul instituției și în presă și televiziune, publicare rezultate preselecție/ rezultate finale concurs, completare rapoarte solicitate de instituțiile statului) cu scopul promovării  culturale;      
pentru stocarea acestor date în conformitate cu dispozițiile legale ce reglementează arhivarea documentelor;        

Refuzul participanţilor de a furniza datele cu caracter personal necesare şi solicitate determină imposibilitatea stabilirii raporturilor juridice specifice derulării acțiunii culturale organizate și desfășurate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și nu este imputabil instituției mai sus menționate.

Dacă datele cu caracter personal furnizate sunt incorecte sau vor suferi modificări(schimbare domiciliu, etc.) participanţii la festival sunt obligaţi să informeze în scris Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în timp util.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, str. Unirii, nr. 10, tel. 0231-536-322, 0744-59-09-13, între orele 8:00-16:00.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tradițiile românilor: Astăzi, Rusaliile sau Pogorârea Duhului Sfânt, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinilor

astăzi, 08:46
27

Ortodocşii sărbătoresc, duminică şi luni, Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli, cunoscută în popor drept Duminica Mare sau Rusaliile. Cu această oc...

Loc de dat cu…EPIGRAMA (XCVI)

astăzi, 08:22
36

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:Partea a III-a a lucrării semnate de Elis Râpeanu se intitulează „Statutul literar al epigramei”. Autoa...

VERSURI DIN STRADĂ: Solitudine

Sâmbătă, 6 Iunie 2020
219

Lăsarea serii aduce din nou timpul în care trebuie să publicăm o poezie venită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Ca de obicei, vă dorim lectură plăcută.SOLITUDINEde Silvi...