Au început lucrările de înlocuire a acoperiului Casei Memoriale „Nicolae Iorga”, de pe strada cu nume omonim, din municipiul Botoșani, după ce au trecut câteva luni de la aprobarea acestora.
Muzeul Județean Botoșani a făcut demersuri pentru ca acoperișul clădirii să fie schimbat, dar și ca Muzeul „George Enescu” din Dorohoi să fie reabilitat încă de acum doi ani. În ceea ce privește primul obiectiv, Consiliul Județean a aprobat finanțarea în urmă cu câteva luni, ca lucrările efective să înceapă acum câteva zile.
Potrivit reprezentanților CJ, varianta ca de anul viitor să înceapă și lucrările la Casa „George Enescu” este una optimistă.
Dintre cele 10 locuințe schimbate de familia istoricului în perioada copilăriei și adolescenței sale, este singura clădire ce s-a păstrat din secolul al XIX-lea, fiind atribuită de botoșăneni lui Nicolae Iorga, încă din perioada interbelică, deși familia Iorga a locuit aici în calitate de chiriași între anii 1876 – 1880, potrivit Wikipedia.
Casa memorială „Nicolae Iorga” este locul în care se păstrează un important număr de piese cu valoare patrimonială, legate de personalitatea ilustrului istoric Nicolae Iorga. Fotografii originale ale familiei acestuia, ale lui Nicolae Iorga în diferite momente ale vieții sale, diplome de Dr. Honoris Causa primite din partea unor celebre instituții de învățământ din Europa (Sorbona, Cambridge, Roma) și un mare număr de cărți scrise de Nicolae Iorga, multe în ediții princeps, precum și ziare și reviste pe care le-a editat și îndrumat conturează dimensiunea extraordinară a uneia dintre cele mai mari personalități ale culturii românești și universale.