O actriță originară din Botoșani s-a stins din viață în prima zi de Paște

O actriță originară din Botoșani s-a stins din viață în prima zi de Paște

Rodica Dominte, actriță originară din Botoșani, al cărei nume se leagă de istoria teatrului popular de la Suceava, „Matei Millo”, a plecat la Ceruri, la vârsta de 76 de ani.

Aceasta a părăsit această lume pe 20 aprilie, lăsând un gol imens în sufletele celor care au cunoscut-o. Fost director al Centrului de Creație și al Școlii Populare de Artă Suceava, Rodica Dominte și-a dedicat întreaga viață culturii sucevene, scrie Monitorul de Suceava.

S-a născut pe 31 ianuarie 1944 în Botoșani, unde a absolvit liceul „Mihai Eminescu”. În 1969 a absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Încă de pe băncile liceului a desfășurat activitate teatrală. Devenind profesoară la Liceul „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, a jucat teatru la Casa de Cultură a orașului bucovinean.

Ulterior, a desfășurat activitate de metodist la Casa Culturii Suceava unde, împreună cu soțul ei, Nistor Dominte, a pus bazele Teatrului Popular „Matei Millo” din Suceava, jucând în toate piesele care s-au montat aici. Pentru activitatea sa a primit mai multe premii și distincții. A fost director la Centrul de Îndrumare a Creației Populare a județului Suceava și a Școlii Populare de Artă Suceava până în anul 2000, conform datelor publicate în Enciclopedia Bucovinei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
304

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
517

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...